POLİSEVİ KENT MÜZESİ’NE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Elbistan’ın tarihi kimliğini yansıtan en önemli eserlerden biri olan ve şuanda polisevi olarak kullanılan binanın Kent Müzesi’ne dönüştürülmesini öngören projenin startı verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2015 14:35
POLİSEVİ KENT MÜZESİ’NE DÖNÜŞTÜRÜLECEK


Restorasyon projesini hazırlayacak firmanın yetkilileri, polisevinde inceleme yapmak amacıyla Elbistan’a geldi. Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve Tarihçi-Yazar Adnan Güllü’den polisevinin özgün yapısına ilişkin olarak bilgi alan firma temsilcileri, binanın restorasyonu için rölöve çizimleri, restorasyon projesi ve teşhir tanzim projelerini hazırlayacak. İhalesi yapılarak yüklenici firmaya yer teslimi yapılan Polisevi binasının tahliye işlemlerine önümüzdeki günlerde başlanacak. Elbistan Kent Müzesi'nin proje çalışmalarının 200 iş gününde tamamlanması planlanıyor. Restorasyon çalışmalarına kısa bir süre sonra başlanacağını belirten Kaymakam Tuncay Akkoyun, "Polisevi ilçemizin tarihi binalarından, özel yapılarından biridir. Daha önce hükümet konağı olarak kullanılmış ve şuan hali hazırda polisevi olarak kullanılmaktadır. Bu binanın kent müzesine dönüştürülmesi noktasında üzerinde uzun süredir çalışma yaptık" dedi.
Kaymakam Akkoyun, "Kahramanmaraş valiliğimiz tarafından polisevinin restorasyonu ve müze olarak faaliyete geçmesi ve projelerin hazırlanması amacıyla ihale yapıldı. Yetkili firma görevlileri çalışmalarına başladı. Sözleşme süresi 200 gündür. Fakat daha erken bir tarihte bitirilmesi için gereken gayreti göstereceğiz. Proje tamamlandıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte bu yerin Kent Müzesine dönüştürülmesi noktasında çalışmalara hızlı bir şekilde başlayacağız" dedi.
"Kent müzesi, bölgenin prestijli projelerinden biri olacaktır" diyen Akkoyun, "Elbistan'ımızın gurur duyacağı bir projenin çalışmaları başlıyor. Bu tarihi yapının amacına, tarihi kimliğine ve kişiliğine uygun olarak kullanılması noktasında vatandaşlarımızın da desteği oldu. Bu süreçte bizlere büyük desteği olan AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Sayın Mahir Ünal'a, Kahramanmaraş Valimiz Sayın Mustafa Hakan Güvençer'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Asır Proje Restorasyon İnşaat Mühendislik Mimarlık Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi'nde görevli Restorasyon Uzmanı Mehmet Emin Yılmaz da, "Eski hükümet konağının, yani şimdi ki polisevinin kent müzesi olarak düzenlenmesi amacıyla çalışmalar başladı. Kent müzesi için Kahramanmaraş Valiliği tarafından bir ihale yapıldı. Binanın restorasyonu için rölöve çizimleri, restorasyon projesi ve teşhir tanzim projelerini hazırlamak üzere işyeri teslimi yaparak işe başlayacağız. Sözleşme süresi zarfında binanın kent müzesi olarak yeniden işlevlendirilmesine yönelik güçlendirilmesiyle ilgili tüm projeleri hazırlayacağız. Bu çalışmalara başlamış bulunuyoruz" dedi.
Açıklamaların ardından Kaymakam Akkoyun, Tarih Araştırmacısı Adnan Güllü ve beraberindekiler müze alanından ayrıldı.

KAYNAK: İha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.