Premier Lig'in enleri

Premier Lig'in enleri

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2017 12:30
Premier Lig'in enleri

İngiltere Premier Lig'de bu sezon da beklentilerden uzak bir performans ortaya koyan Manchester United, puan başına en fazla para harcayan takım olarak rakiplerini bu alanda geride bıraktı.

Manchester United ile büyük başarılar yakalayan "Sir" unvanlı Alex Ferguson'un ayrılmasından bu yana zirveden uzak bir görüntü çizen Manchester United, takımın başına getirdiği kariyeri kupalarla dolu Portekizli teknik adam Jose Mourinho'ya toplam değeri 522.4 milyon sterlinlik kadro emanet etti.

Sezon öncesinde dünya futbolunda rekor kırarak Fransız yıldız Paul Pogba'yı renklerine bağlayan Manchester ekibi, maaşlar için 280 milyon sterlin harcadığı 2016-17 sezonunu 69 puanla altıncı sırada bitirirken, her puan için 11,6 milyon sterlin harcadı.

Son üç sezondur ligi ilk dört dışında bitiren Manchester United, İskoç teknik adamın emekli olmasının ardından ligde dördüncü kez ezeli rakibi Manchester City'nin gerisinde kaldı.

Zirve yarışını ilk 5 takım arasında tamamlayan takımlardan Manchester City her puan için harcadığı 9 milyon sterlinle ikinci sırada yer aldı.

Arjantinli teknik adam Mauricio Pochettino ile son dönemde büyük çıkış yakalayan Tottenham Hotspur, 1963 yılından bu yana sezonu en iyi yerde tamamladı. 

Geçen sezon son hafta aldığı mağlubiyetle yerini Arsenal'e bırakan ancak bu sezon şampiyon Chelsea'yi son haftalara kadar yakından takip eden Tottenham Hotspur, tarihinde son 54 yılın en yüksek sıralamasını yakalarken, 1995 yılından bu yana da ilk kez ezeli rakibi Arsenal'i puan cetvelinde gerisinde bıraktı. 

Arsenal geleneği bozdu

Teknik direktör Arsene Wenger'in geleceğinin tartışıldığı Arsenal, aralıksız 19 yıl boy gösterdiği UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gelecek yıl mücadele edemeyecek.

1998-1999 sezonundan bu yana "Devler Ligi"nin vazgeçilmezleri arasında yer alan "Topçular", son beş haftada kalesinde sadece 2 gol yiyerek tüm maçlarını kazanmasına karşın 75 puanla 5. sırada kaldı ve UEFA Avrupa Ligi'ne gitme hakkını kazandı. 

Ligin kralı Kane

Tottenham Hotspur ile formda bir sezon geçiren İngiliz futbolcu Harry Kane, 29 golle sezonu "gol kralı" olarak bitirdi.

Chelsea'nin yeniden renklerine bağlamak istediği Romelu Lukaku, 25 golle ikinci sırada, Arsenal'ın Şilili yıldızı Alexis Sanchez de 24 golle üçüncü sırada yer aldı. 

Courtois kalesini gole kapadı

Chelsea kalecisi Courtois, sezon boyunca 16 maçta kalesinde gol görmedi. Belçikalı kaleciyi, 15 maç gol yemeyen Lloris (Tottenham) ve 14 maçta kalesini gole kapayan De Gea (Manchester United) izledi.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.