Prof.Dr. Orhan Kural’dan “Çevre ve İsraf” Semineri

ÇEKUD (Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği)’ün Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü, Onikişubat İlçesi Belediyesi ve Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği işbirliği ile yürütmekte olduğu “Sofrada Sıfır Artık Projesi” kapsamında....

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Nisan 2015 09:32
Prof.Dr. Orhan Kural’dan “Çevre ve İsraf” Semineri

ÇEKUD (Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği)’ün Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü, Onikişubat İlçesi Belediyesi ve Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği işbirliği ile yürütmekte olduğu “Sofrada Sıfır Artık Projesi” kapsamında Kahramanmaraş Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonunda İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı ve aynı zamanda ÇEKUD Bilim Kurulu üyesi olan Prof.Dr. Orhan KURAL tarafından Çevre ve İsraf konulu seminer verildi.

Seminer,  ÇEKÜD Üyesi Hüseyin Yılmaz’ın takdim konuşmasıyla başladı, daha sonra Prof.Dr. Orhan KURAL hoca öğrencilere renkli ve farkındalık oluşturucu bir sunum yaptı. Prof. Kural sunumunda dünyada ve ülkemizde yaşanan tüketim çılgınlığının ve aşırı israfın önemli çevre sorunlarına neden olduğunu ve zaman içerisinde dünyamızın yaşanılamaz hale geleceğini, bu sonda kendisinin olumsuz katkısı olmasın diye bütün dünyayı gezerek farkındalık ve insanların yaşamında olumlu yönde değişim oluşturmaya çalıştığını söyledi. Kendisinin kişisel olarak çevreye ve doğaya verdiği zarara karşılık olarak İstanbul Silivri’de 11 dönümlük bir arazı satın aldığını ve bu alanı ağaçlandırdığını, bu arazide yetişen ürünlerden doğadaki diğer canlıların faydalandığını söyleyerek bireysel ve kurumsal olarak herkesin sorumluluğunun olduğunu ve herkesin üzerine düşeni yapmasını sağlamak için elinden geleni yaptığını söyledi.

Daha sonra, Prof Kural, iki yıl önce yolunun ÇEKUD’le kesiştiğini belirterek ÇEKUD’ün samimi gayretlerini gördüm ve birlikte çalışmaya başladım dedi. Bu kapsamda değişik illerde “Sofrada sıfır kırıntı” temalı konferanslar verdiğini söyledi. Yaklaşık iki saatlik akıcı bir şekilde devam eden sunumun sonunda sırayla Kahramanmaraş ÇEKUD Gönüllü Temsilcisi Yrd. Doç.Dr. Mehmet PAK ve Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hacı PARLAK, sunumlarından dolayı Prof.Dr. Orhan Kural’a teşekkür ederek, öğrencilerimizde çevre israf konusunda farkındalık oluşması temennisiyle program sonlandı.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.