Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

RABBİMİZDEN ÇAĞRI

Ey iman edenler!Allah’ın emrine uygun yaşayın ve O’na (ibâdet ve sâlih amellerle yaklaştırıcı,Hak ve rızasını kazandırıcak) ‘sebep ve yol’(lar) arayın. O’nun yolunda(malınızla, canınızla insanları kula kulluktan kurtarmak ve İslâm’ın hayatınızahâkim olması için) cihad edin ki kurtuluşa eresiniz.  (Maide/35)

OKUNMAMIŞ ÜÇ MESAJINIZVAR

Rahman ve RahimAllah’ın Adıyla

•                     Allah’ın mescidlerini ancak Allah’ave âhiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, (İslâm’a uygunyaşamak için) Allah’tan başkasından korkmayan kimseler mâmur eder. (Onlarıyapar, cemaat ve âlimlerle şenlendirir) ler. İşte, onların doğru yolaerenlerden olmaları umulur. (Tevbe/18)

•                   Şüphesiz ki (bütün) secde edilenyerler/mescidler Allah(’a yaklaşmak ve O’na teslimiyeti göstermek) içindir. Ohalde Allah ile beraber (başka) birine (sığınıp) yalvarmayın. (Cin/18)

•          Oruç (günlerinin) gecesinde eşlerinizlecinsî ilişki kurmanız size helal kılındı. (Haramdan korunmak ve sükunetekavuşmak için) onlar sizin için bir elbise, siz de onlar için bir elbise(durumunda)sınız. Allah (onlara yaklaşmamakla) nefislerinizin arzularına karşı zâfiyet göstereceğinizi bildi detevbelerinizi kabul edip sizi bağışladı. Artık bundan böyle, (oruç gecelerindede) onlara yaklaşın ve Allah’ın sizin için yazdığı (takdir ettiği) şey (nesl)iisteyin. Beyaz iplik siyah iplikten (fecrin aydınlığı, gecenin karanlığından)seçilinceye (tan yeri ağarıncaya) kadar yiyin için; sonra da orucu akşamoluncaya (iftar vaktine) kadar tamamlayın. Fakat mescidlerde i‘tikâfa çekilmişiken kadınlarınıza yaklaşmayın. Bu (hükümler) Allah’ın (yasak) sınırlarıdır;sakın sınırlara yaklaşmayın! Allah, sakınıp korunsunlar diye âyetleriniinsanlara böyle açıklar. Bakara/187

 

“Allahım!Bedenime afiyet ver. Allahım! Kulağıma afiyet ver. Allahım! Gözümü afiyettekıl. Senden başka ilah yok, ancak sen varsın.” (Ebu Davud)

YAŞAYANKUR’AN: Hz. MUHAMMED(SAV)

O’NDAN (SAV) BİZE

·              Hz. Aişe(radıyallahu anhâ) anlatıyor:

"Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) vefatedinceye kadar Ramazan'ın son on gününde itikafa girer ve derdi ki: “Kadirgecesini Ramazan'ın son on gününde arayın". Resûlullah (aleyhissalâtuvesselâm)'dan sonra, zevceleri de itikâfa girdiler."(Buhârî, Müslim)

 

·           Ebû Hüreyre radıyallahu anhdedi ki:

“Nebî sallallahu aleyhi ve sellem her ramazanon gün itikâfa girerdi. Vefat ettiği senenin ramazanında yirmi gün itikâfagirdi.” (Buhârî, Ebû Dâvûd, İbni Mâce)

·               Âişe radıyallahu anhâ'danrivayet edildiğine göre :

“Nebî sallallahu aleyhi ve sellem, vefatedinceye kadar ramazanın son on gününde itikâfa girmiştir. Vefatından sonraeşleri itikâfa girmeye devam ettiler.” (Buhârî, Müslim, Ebû Dâvûd)

 

Bu köşenin içeriği  KUR’AN’IN ANLAMIYLA BULUŞMAK  PLATFORMU tarafından hazırlanmıştır. Ayetmealleri Hasan Tahsin  Feyizli'nin  Hazırladığı Feyzü'l Furkan AçıklamalıKur'an-ı Kerim Meali’nden alınmıştır.  Ayet meallerinin tamamına www.kuranimiz.net, sesdosyalarına www.akradyo.netadreslerinden ulaşabilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için: [email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.