Radyoda ''Sorularla dinimi öğreniyorum''

Kahramanmaraş İl Müftülüğü din hizmetinin vatandaşlara ulaştırılmasında daha etkin bir rol alarak yeni bir uygulamaya imza attı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Kasım 2015 16:57
Radyoda ''Sorularla dinimi öğreniyorum''

Alo Fetva hattına gelen sorular uzmanlarca bir radyo aracılığıyla konu halinde ele alınıyor, sorular daha geniş kapsamlı cevap buluyor.

Kahramanmaraş İl Müftülüğü Din hizmetleri Eğitim şube müdürlüğünün öncülüğünde yapılan programlar İl Vaizlerince cevaplanıyor. Her Çarşamba saat 10.00 ile 11.00 arasında yapılan, “Sorularla dinimi öğreniyorum” programı Gönül Fm de yayınlanacak. Programın genel koordinatörlüğü il müftülüğü Din Hizmetleri Ve Eğitim Şube Müdürü İlyas Hannep tarafından yapılacak olan programın konukları İl ve İlçede görev yapan vaizlerin olacağı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, hem radyo hem internet üzerinden yayınlanacak olan programın konuları il müftülüğünün “Alo 190 Fetva Hattına” vatandaşlarımız tarafından en sıklıkla yöneltilen konulardan seçiliyor. İlk program geçtiğimiz hafta İl Vaizi Mehmet Seri Doğru’nun aile üzerine konuşması ve gelen sorulara cevap vermesiyle başladı.

Programlarda “Aile hayatı ve sorunları” , “Eşlerin birbiri üzerindeki hakları” gibi ailevî meselelerden bahsedilen konuların yanı sıra, “namaz”, “temizlik”, “dua ve zikir” ibadet gibi tüm konularına kadar ve ayrıca toplumsal meseleleri ilgilendiren birçok konuya temas edilecek.

Radyo Genel yayın Yönetmeni Mesut Bilal Buğdaycının Moderatörlüğünde yapılan program her hafta ayrı bir konu ve ayrı bir konuk ile devam edecek.

Programa ilginin şimdiden yüksek olduğu gözlendi.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.