Ramazan ayı kurtuluş ayıdır

Ramazan ayı kurtuluş ayıdır

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2017 08:35
Ramazan ayı kurtuluş ayıdır

Kahramanmaraş Anadolu Gençlik Derneği Şubesi Başkanı Ahmet Bolat Ramazan Ayı’nın Müslümanlar için çok önemli bir ay olduğunu söyleyerek, Bu ayların iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ramazan Ayı’nın en önemli gecelerinden bir tanesi olan Kadir Gecesi’nin faziletinin çok büyük olduğunu vurgulayan Bolat, Bu gecede Müslümanlar ve Tüm İslam Alemi için bolca dua edilmesi gerektiğini söyledi.

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ (AGD) OLARAK RAMAZAN AYININ ÖNEMİNDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

İslam’da kesin olan hususlardan biride, Mekke, Kabe,Medine, Mescid-i Nebi, Kudüs, Mescid-i Aksa gibi mukaddes mekanların,Cuma ve bayram günü,Ramazan ayı,seher vakti,kadir gecesi gibi Rabbimizin bir fırsat, nimet olarak lütfettiği mübarek  zamanların olduğudur.

a1-024.jpg

Ramazan; Kur’an ayıdır.Bu ayın kıymeti Kadir gecesinden,Kadir gecesinin kadri kıymeti o gecede indirilen Kur’an dan gelir. Hayatımızın Ramazan gibi bereketlenmesi,Kadir gecesi gibi kıymetlenmesi için,”Allah’ın ipine/Kur’an’a toptan sarılın.” ”Kim Allah’ın zikrinden Kur’an’dan yüz çevirirse onun için dar sıkıntılı şiddetli bir geçim hayat vardır.” ayetleri,”Allah Kur’an la bazı toplumları yüceltir izzete kavuşturur, bazı toplumları alçaltır, zillete düşürür” (Müslim) hadisi mucibince bu ayda Kur’an ı okumaya, anlamaya, yaşamaya, hayatımıza ve hayata hakim kılmaya, Allah’ın Mülkünde Allah’ın Ahkamının, Hakkın Hakim olduğu Kur’an  Nizamının  kurulduğu, insanlığın saadet bulduğu, alemlere rahmet olacak  Yeni Bir Dünya kurmaya odaklanmalıyız.

Ramazan;Hira’dır,  İtikafdır, Tefeekkürdür, Tefekkür; Tevhidin temelidir.Seherdir,sahurdur,teheccüddür, duadır, şafaktır.

Ramazan; Eğitim ayıdır. Nefsimize hakim olmayı, irademizi çelikleştirmeyi, sabrı kuşanmayı/ güçlü olmayı öğrenme, becerebilme “Sabır imanın, İslam’ın yarısıdır”, “ Sabreden zafere/başarıya ulaşır.” hadislerinin sırrınca hayatta başarılı olabilmektir.

a2-019.jpg

Ramazan; Takva/saygı/sakınma/korunma  arınma ayıdır.Oruçla bedenimizi, namazla/teravihle, tövbe-istiğfarla, sadakayla/fitreyle  gönüllerimizi/ruhumuzu,  itikafla/tefekkürle zihninizi, zekatla  malımızı arındırırız. Bayramla günahlardan arınmanın sevincini yaşar, ahirette de cehennemden kurtuluşun, cennetin mutluluğunu tatmayı umarız.

Ramazan; imanın mekanı,vahyin üssü gönül ayıdır.Huzur ve mutluluk ayıdır.İhsanda bulunarak, ikram ederek,iftar yaptırarak, zekat, sadaka/fitre verek  ,Allah’ın rızasını,Peygamberin memnuniyetini, kulların duasını kazanmak suretiyle nefsimizde ve hanemizde İlahi ihsan ve ikrama nail olmanın sevincini yaşamak, zevkine varmaktır.

Ramazan; İhsan ve ikram ayıdır.Kerim olan Allah’ın kulu,”Ecvedünnas”/insanların en cömerdi Rasülü Ekrem(sav)  in ümmeti, Kerim Kitab’ın müntesipleri, “Halık’a hürmet, mahlukata merhamet” olan İslamın mensupları, İlahi ihsana ve ikrama erişme niyet ve niyazı ile bu ayda Peygamberimizin olduğu gibi “yağmur yüklü rahmet bulutlarına” dönüyorlar.

Ramazan;sıhhat ayıdır. İliklerine kadar acziyetini idrak edip,bir bardak suyun bile ne kadar aziz, ne büyük nimet olduğunu anlayıp,kul olduğunu ruhunun derinliklerinde hissedip, gönülden Rabbe  yönelip dua etme, kavlen ve fiilen şükretme ayıdır.

Ramazan; şov,şölen, festival ayı değil,daha çok muhasebe yapma, ruhunda, gönül ve zihin dünyasında seyrü sefer/ süluk  yapma ayıdır. Ramazan; Sevgi, şefkat, kardeşlik, paylaşma ve ümmet,  bir vücut gibi olma ayıdır. Ramazan; rahmet, mağfiret ve necat, kurtuluş ayıdır.

a3-014.jpg

AGD’NİN FAALİYETLERİNDEN BAHSEDER MİSİNİZ RAMAZAN AYINA ÖZEL NASIL PLANLARINIZ VAR?

Anadolu Gençlik Derneği Kahramanmaraş Şubesi olarak; Onbir ay boyunca “insanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır” anlayışı ile, “Hakk’ı, adaleti, iyiyi, güzeli ve faydalıyı” kalplerde ve kainatta hakim kılma inanç ve azmiyle,”bir insanın/gencin hidayetine/istikametine vesile olmayı,güneşin üzerine doğup battığı her şeyden daha hayırlı” bilerek,” gençlik gelecektir” diye düşünerek, “bir milleti asıl gücü imanlı ve ahlaklı gençliğidir” düsturuyla, aile/mahalle/ şehir /ülke/dünya bir gemidir,  bu gemide küfür,günah,isyan; faiz,fuhuş,rüşvet, kumar…deliklerinin açılmasına, su almasına ve batmasına göz yumup seyirci duramayız hassasiyetiyle, bulaşıcı olan günah hastalıklarının bir mikrop,virüs gibi bulaşmasına, yayılmasına duyarsız kalamayız anlayışı ile,” kıyametin koptuğunu görseniz de elinizdeki fidanı dikin/ elinizdeki fırsatı,imkanı değerlendirin” nebevi tavsiyesince  yediden yetmişe yönelik çalışmalarımızı, on bir ayın sultanı, Efendimizin(Sallallahuatealealeyhivessellem) bir fırsat olarak gördüğü,”…Allah’ım bizi Ramazan’ a ulaştır” diye dua ettiği, yolunu gözlediği, kavuşuncada Hz. Aişe annemizin ifadesiyle “yağmur yüklü rahmet bulutlarına dönüştüğü” Ramazan ayında da karınca kaderince devam edeceğiz.    

Bizler bu ayda; Derneğimiz ve Cansuyu derneğimiz aracılığı ile bize tevdi edilen ayni ve nakdi yardımları verenlerin amacına uygun olarak tesbit ettiğimiz yada bizlere bildirilen ihtiyaç sahibi kişilere ve ailelere ulaştırıyoruz.

Hayır sahibi kardeşlerimizin; zekat, sadaka, fitre gibi ayni-nakdi bağışlarını ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz  için değerlendiriyoruz.

Evlerimizde ve yurtlarımızda kalan, okul teşkilatlarımızda görevli olan öğrencilerimize evlerimizde, yurtlarımızda, dernek temsilciliklerimizde iftarlar veriyoruz, arzu eden hayır sahiplerine verdiriyoruz.

Ayrıca bu ayda dernek mensuplarımızla çalışmalarımızda maddi-manevi katkısı olanların geçmişleri için hatimler okuyup dualarını yapıyoruz.

Ramazan’dan sonra Kahramanmaraş’ımızda  AGD&MGV olarak  yedi noktada, temel dersini Kur’an öğretiminin ve eğitiminin oluşturduğu, çocuklarımızın severek, eğlenerek öğreneceği; temel dini bilgilerin,Peygamberler tarihinin,ümmet coğrafyasının, adabı muaşeretin,ilahilerin-ezgilerin-marşların ezberlenip söylendiği,spor-gezi-piknik-sosyal aktivitelerin yapıldığı Yaz-Et kinliklerimize kardeşlerimizin kız-erkek çocuklarını bekliyoruz inşallah.

Rabbim, Ramazan da Ramazan vesilesiyle razı olduğu kullarından olmayı, dünya ve ahirette bayram yapmayı, bayram sevinci yaşamayı cümlemize ümmeti Muhammed’e nasip eylesin.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.