Rebiülevvel Ayı Mübarek Olsun

Evvelki bahar anlamına gelen Rebiülevvel ayı, tüm Müslüman aleminin heyecanla beklediği kabil aylarımızdan birisidir.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Kasım 2017 17:27
Rebiülevvel Ayı Mübarek Olsun

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek; “Ümmeti Müslümanın Rebiülevvel Ayı Mübarek Olsun”

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğduğu ve Hicret'in sona erdiği Rebiülevvel ayını büyük bir heyecanla idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu ay hicri yılın 3. ayı olup efendimiz bu ay içerisinde doğmuştur. Alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberler peygamberi sevgili peygamberimiz Muhammed Mustafa (S.A.V) bu ay içerisinde dünyaya gözlerini açmış ve şereflendirmiştir.

Müslümanlar açısından büyük manalar taşıyan önemli zamanlar, bu sorumluluğun idraki ve ifası için birer fırsattır. Bu anlamda yeryüzünü teşrifleriyle insanlığın istikbalini aydınlatan, hicretiyle medeniyet kuran Hz. Peygamberin (SAV) doğum günü Rebiulevvel ayında, hicretle başlayan medeniyet inşasını daha iyi anlamak adına bugün de bir kez daha ihya ediyoruz” dedi.

Bu vesileyle mazlumlara Ensar olan aziz milletin ve bütün Müslümanların Rebiülevvel ayını tebrik eden Başkan Mahçiçek, "Bu kabil ayın birliğimizin ve kardeşliğimizin güçlenmesine, ümmetin vahdet ve selametine, bütün insanlığın huzuru ve iyiliği için vesile olmasını, yeryüzüne esenlik getirmesini yüce Rabbimizden niyaz ediyorum" görüşlerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.