Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

RECEB-İ ŞERÎF GELDİ, MÜBAREK MEVSİM BAŞLADI

Bu günlerde, Allah (celle celâluh) hazretlerinin lütfuna, rahmetine, yardımına çok ihtiyacımız var. Allah’tan korkan, âhirete iman eden, cenneti arzulayan herkesin uyanması, ateş gibi olması, pervane gibi dönmesi, süratle hizmete koşması gerekiyor.

Ne güzel bir mânevî ve rûhani mevsim var önümüzde! Allah’ın lütfuna, inayet ve nusretine ermek için ne güzel fırsatlar peş peşe gelmekte. 29 Mart 2017 Çarşamba günü  1 Receb , 30 Mart 2017 Perşembe akşamı da Regaib kandili elhamdülillah.  

Receb, tevbe ayı, davranma ve uyanma ayı, ibadete yönelme ayı; dînî yönden çok mühim ve muazzam bir ay! Allahu Teâlâ’nın kullarını çok afv ü mağfiret eylediği, yapılan âmâl-i sâlihaya, hayrât ü hasenâta kat kat, bol bol mükâfat verdiği bir ay! Bu mânevî mükâfatlara, rahmet, feyz ve bereketlere nail olabilmek için bizim de gayrete gelmemiz, harekete geçmemiz lâzım! Çünkü Peygamber Efendimiz (sallâllâhu aleyhi ve sellem) hazretleri de receb ayına çok îtibar eder, bu ayda ibadet ve taatlerini daha da artırır, onun pek çok günlerinde oruç tutar, gecelerini sabahlara kadar uyanık geçirir, ihya eylerdi…

O hâlde, siz de davranın, sevgili okuyucular! İhlas ve içtenlikle, ‘tevbe-i nasûh’ ile tevbe edin, ahvalinizi ıslaha girişin, yönünüzü hak yola çevirin, Allah’a yönelin, O’nun rızası yoluna gelin, takvaya sımsıkı sarılın, ibadet ve taatinizi artırın, güzelleştirin; nefsi terbiye için çokça oruç tutun. Kur’ân-ı Kerîm’i anlayarak okuyun, ziyade hayr ü hasenât, yapın; fakirleri, muhtaçları sevindirin, gönül kazanın! Özellikle, çevrenizdeki gafil ve cahilleri uyandırmaya, şaşıranları doğru yola çekmeye çalışın; önce ailenize, çoluk çocuğunuza sahip olun, sonra halka halka faaliyetlerinizi genişletin!

Haramların, günahların her çeşidinden şiddetle sakının, dikkatle uzak durun! Toplumu düzeltmeye, halkı irşada çalışın; konu komşu, eş dost, akraba ahbab, uzak yakın herkesi, her fırsatta hayra ve hakka teşvik edin, emr-i mâruf nehy-i münker yapın! İslâm’a hizmet azminizi bileyin, şevke gelin, gayretinizi artırın. güç ve kuvvetinizi tazeleyin, yeniden konsantre olun! Bir gün ansızın ölebileceğinizi, belki bir dahaki ‘üç aylar’a yetişemeyeceğinizi düşünün! Ömr-i azîzinizin bir saniyesinin bile kıymetini bilin, onu iyi değerlendirin, boşa geçirmeyin!

Artık aradaki anlamsız tefrika ve kısır çekişmeleri, yersiz ihtilaf ve mantıksız muhalefetleri izale etmeli; ilmin, akl-ı selîmin, basiretin, irfan ve imanın ışığında dinimizin özüne dönmeli; İslâm kardeşliği ve ümmet şuuruna olanca gücümüzle sarılmalı; irşad ve tebliğe, Allah’ın dinine hizmete koşmalıyız.

Hepinizin Üç Aylar’ını, Receb-i şerîflerini, Regaib ve Miraç kandillerini candan tebrik ederim. Mevlam cümlenizi iki cihanda bahtiyar kılsın, dareynde gönüllerinizin muratlarını versin, marifetullaha, muhabbetullaha, rıdvanullaha, sahip ve mazhar buyursun, sevdiklerinizle beraber cennetine dâhil ve cemalini müşahede şerefine nail eylesin!  

Bu köşenin içeriği  SON PEYGAMBER PLATFORMU’ nun katkılarıyla, KUR’AN’IN ANLAMIYLA BULUŞMAK  PLATFORMU tarafından hazırlanmıştır. Ayet mealleri Hasan Tahsin  Feyizli'nin  Hazırladığı Feyzü'l Furkan Açıklamalı Kur'an-ı Kerim Meali’nden alınmıştır.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.