Referandumun 3 sonucu var istikrar umut güven

Referandumun 3 sonucu var istikrar umut güven

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2017 09:06
Referandumun 3 sonucu var istikrar umut güven

Anayasa referandumunun halktan % 51.4 ile onay almasını değerlendiren iş dünyası, “80 milyon kol kola hızla koşacağız” mesajı verdi. İşadamları, ”16 Nisan’ın 3 sonucu var; istikrar, güven ve umut” dedi

Türkiye'nin kaderini değiştirecek referandumdan 'evet' çıkması iş dünyasını da umutlandırdı. İş dünyası temsilcileri yeni sistemle halkın refah seviyesinin artacağını, kalıcı siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanacağını belirterek, geleceğe daha umutla baktıklarını ifade ettiler.

KOL KOLA HIZLI KOŞACAĞIZ

16 Nisan anayasa değişikliklerinin referandumda kabul edilmesi ile Türkiye'de büyük değişimin kapısının aralandığını bildiren İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, "1.3 milyon oy farkla 'evet'in çıktığı 16 Nisan'ın 3 sonucu var; istikrar, güven ve umut. Koalisyon iktidarlarının sebep olduğu ekonomik ve siyasi krizlerin tarihe karışması istikrar demektir. Ekonomi yönetiminin doğrudan Cumhurbaşkanı'nın atadığı bakana bağlanmasının adı güvendir. Bürokratik zincirin kısalması ekonomide çok başlılığı sona erdirecek ki bu umut demektir. 80 milyon el ele, kol kola daha hızlı koşacağız" dedi.

TÜRKİYE YENİ DÖNEME GİRDİ

TİSK Başkanı Kudret Önen, referandumun doğrudan demokrasinin güzel bir örneği olduğunu belirtirken, "Vatandaş iradesini ortaya koyduğuna göre üretmeye, büyümeye ve ilerlemeye devam" dedi. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'nin hedefleri olan bir ülke olduğunu belirterek, "Bu hedeflere birlik olduğumuz müddetçe ulaşabiliriz" dedi. TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan ise referandumdan çıkan 'evet' kararıyla milletin iradesinin istikrar dediğini ve Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini belirtti.

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.