Rekabet eşitsizliği hat safhada

Kahramanmaraş Saffron Hotel Genel Müdürü Levent Erdim; Gayri resmi bir ticari faaliyet içerisinde olan Apartlar, Turizm ve Otelcilik sektörünü tehdit ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2018 10:43
Rekabet eşitsizliği hat safhada

Kahramanmaraş Saffron Hotel Genel Müdürü Levent Erdim; “Apartlar biz otelcilerin kanayan yarası oldu. Rekabet olarak değil, bizi ve ülkemizi sıkıntıya sokan bir işletme mantığına gidiyorlar. Güvenlik anlamında çok büyük zafiyetleri var. Bize konaklama talebinde bulunan herkesin kimlik bilgilerini biz emniyet güçlerine bildiriyoruz. Aynı zaman da misafirlerimize kestiğimiz faturalardan verginin doğması gibi bir faktör var” dedi

İSTİHDAM VE VERGİ KAYBI

Erdim; “Apartlarda vergisel anlamda neredeyse hiç bir şey yok. Tamamen al, ver usulü çalışan ve güvenlik açısından hiçbir denetim tabii olmayan işletmeler. Bizler yıldızımızın hakkını verebilmek için belediye ve bakanlık tarafından her ay veya üç ayda bir denetime tabii tutuluyoruz, apartlarda saydığım ölçütler konusunda hiç birini barındırmıyor. Oteller bir bakıma da istihdam yaratıyor. Bir otelin ortalama 20-40 arası personeli oluyor. Apart işletmeciliğinde ise bir, iki kişi ile işler idare edilebildiği için her Türkiye ekonomisine vergisel yönden hem de biz otelcilere çok büyük zararları var. Bu gidişle otel yatırımı yapmak isteyen insanları kaçırıyorlar” İfadelerini kullandı.

Denetim eksiğine ve güvenlik açığına değinen Erdim şunları kaydetti; “Bugün apartlar internetten her şeyi alenen belirtebiliyor. Önce ki dönemlerden merdiven altı işletmecilik yaparken güvenlik açıklarının sağladığı imkânlarca yaptıkları işleri legal hale getirdiler. Kolluk kuvvetleri ve maliye tarafından hiçbir şekilde sorgulanmıyorlar. Gayri resmi olarak bir ticari faaliyet içerisindeler ve bu turizm ve otelcilik sektörünü tehdit ediyor. Yavaş yavaş önlemlerin alındıklarını görüyoruz lakin bir yerde halen yetersiz kalıyor. Apart işletmecilerini daha sık kontrol etmemiz gerekiyor. Biz dâhil herkes ticaretimizi dürüstçe yapalım paramızı kazanalım bu ülke de ticaret de bizim. Bize uygulanan kriterler ve denetimler apartlara da uygulanarak rekabet eşitsizliği ortadan kaldırılabilir. Rekabetten başarı ve güzellik doğar. Biz oteller de apartlarda kendini yenilesin ama aynı kriterlerde. Yoksa bu mekanlar suç batağına dönmeye başlayacak”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.