Rektör Deveci, KSÜ Türkoğlu yerleşkesini inceledi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Türkoğlu’nu ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Eylül 2017 08:48
Rektör Deveci, KSÜ Türkoğlu yerleşkesini inceledi

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve protokol üyeleriyle Türkoğlu Yerleşkesini gezen Rektör Deveci, yürütülen çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Rektör Deveci, ilk olarak Türkoğlu Kaymakamlığı, Türkoğlu Belediyesi ve Türkoğlu Avasım Geleneksel Okçuluk Derneği tarafından yapımı tamamlanan yeni binasına, 2017-2018 akademik yılında taşınan Türkoğlu Meslek Yüksek Okulunu ziyaret etti. Türkoğlu Meslek Yüksekokulu binasında incelemelerde bulunan Rektör Deveci, binanın tamamlanmasında büyük emekleri olan Türkoğlu eski Kaymakamı Serdar Kartal ve Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş başta olmak üzere Türkoğlu halkına teşekkürlerini ifade etti.

rektor-deveci,-ksu-turkoglu-yerleskesini-inceledi1.jpg

Derslikleri gezen ve öğrencilerle sohbet eden Rektör Deveci, öğrencilerin talep ve isteklerini dinledi. Türkoğlu Meslek Yüksekokulu öğrencileri kendilerine yeni ve modern bir bina kazandıran Rektör Deveci’ye teşekkürlerini sundular.

Rektör Deveci ve beraberindekiler, Türkoğlu’nda bu yıl Türkoğlu Meslek Yüksekokulu eski binasında eğitim vermeye başlayan İlahiyat Fakültesi Arapça İlahiyat Programını da ziyaret etti. Burada öğrencilerle sohbet eden Rektör Deveci Arapça İlahiyat Programının çok yakında kendi binasına kavuşacağının müjdesini verdi.

rektor-deveci,-ksu-turkoglu-yerleskesini-inceledi2.jpg

Rektör Deveci’nin bir diğer adresi ise inşaatı devam eden İlahiyat Fakültesi Arapça İlahiyat Programı binası oldu. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Rektör Deveci, yetkililerden bilgi aldı.

Türkoğlu ziyareti kapsamında Rektör Deveci’nin son durağı ise KSÜ ile önemli projeler gerçekleştirerek eğitime büyük destek veren Türkoğlu Belediye Başkanlığı oldu. Belediye Başkanı Osman Okumuş’a eğitime verdiği destek için teşekkür eden Rektör Deveci, “Bu kadar çalışkan bir yerel yönetim ile ortak çalışmalar yapmak hem işlerimizi hızlandırmakta hem de yapılan yatırımların kalitesini artırmaktadır. Yapılan ortak projeler hem Türkoğlu’nu hem de üniversitemizi daha iyi noktalara taşıyacaktır. Türkoğlu ile yürüttüğümüz projeler, üniversite şehir bütünleşmesi açısından önemli bir örnek teşkil etmektedir.” diye konuştu.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Rektör Deveci’ye Türkoğlu’na verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

rektor-deveci,-ksu-turkoglu-yerleskesini-inceledi3.jpg

Başkan Okumuş, “Değerli Rektörümüzle birlikte son iki yılda buranın açılması için özverili bir şekilde çalıştık. Geçtiğimiz Pazartesi günü itibariyle ilçemizde şuan için yaklaşık 250 öğrenci eğitim öğretime başladı. Belediye hizmetlerinin yanı sıra bu tür eğitim yuvalarının ilçemize kazandırması için değerli iş adamlarımızla, tayini çıkan değerli kaymakamımızla beraber yapımını biz üstlenmiştik. Rektör Deveci’ye ilçemize verdiği önemden dolayı teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.