Rektör Deveci, TRT Çukurova Radyosu Yayınına Katılarak KSÜ Tıp’taki gelişmeleri anlattı

Rektör Deveci, TRT Çukurova Radyosu Yayınına Katılarak KSÜ Tıp’taki gelişmeleri anlattı

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2017 08:18
Rektör Deveci, TRT Çukurova Radyosu Yayınına Katılarak KSÜ Tıp’taki gelişmeleri anlattı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, TRT Çukurova Radyosu “Akdeniz’den Toroslara” programı yayınına katılarak KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde (KSÜ Tıp) başlatılan yeşil kartlı hastaların sevksiz kabulü ve sağlık alanındaki diğer gelişmelere ilişkin soruları cevaplandırdı.

 

Kahramanmaraş’ta yaşayan binlerce yeşil kartlıyı ilgilendiren sevksiz hasta kabulünün hem hastalar hem de KSÜ Tıp açısından önemli bir gelişme olduğuna dikkat çeken Rektör Deveci, “Tedavi giderleri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanan kişilerle, yeşil kart sahibi vatandaşlara sunulan sağlık hizmetlerinin tedavi bedelleri için SGK ile KSÜ Tıp arasında gerçekleştirilen Global Bütçe Anlaşması neticesinde yeşil kartlı vatandaşlarımız sevksiz olarak hastanemiz tedavi imkânlarından yararlanabilecekler. Daha önceki süreçte de sevkli olarak hastanemiz imkânlarından faydalanabiliyorlardı fakat bu, tanı ve teşhiste zaman kaybına neden oluyordu. Bu sorun artık çözüldü ve sevksiz olarak doğrudan hastanemize gelen yeşil kartlı hastalarımızın, erken teşhisle birlikte tedavilerine en kısa sürede geçilebilecek.” diye konuştu.

KSÜ Tıp’ta yürütülen çalışmalar ve yeniliklere ilişkin bilgiler veren Rektör Deveci, 2016 içinde toplam yatak kapasitesini 600’e çıkardıklarını ve yeni eklenen 50 yatakla beraber 160 yoğun bakım yatak sayısına ulaştıklarını söyledi.

ksutip1.jpg

 

Tüp Bebek Merkezi, Onkoloji Ünitesi, yeni MR cihazları ve diğer donanımlarla birlikte sağlık alanında bölgenin cazibe merkezi olma adına önemli bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Rektör Deveci, yeni kurulan Baş Dönmesi (vertigo) Araştırma Laboratuvarının bölgede tek olduğunun altını çizdi. Rektör Deveci, geçtiğimiz aylarda açılan 13 yeni ameliyathane ile de toplam ameliyathane sayısının 25’e ulaştığını belirtti.

Rektör Deveci, KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi binasında faaliyetlerine başlayan Diş Hekimliği Fakültesinde de önümüzdeki aylarda hasta kabulüne başlanmasını hedefledikleri söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.