Rusya'dan pişkin açıklama: Şaşkınız!

Rusya'dan pişkin açıklama: Şaşkınız!

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mart 2017 10:27
Rusya'dan pişkin açıklama: Şaşkınız!

Rusya Tarım Bakanlığı, Türkiye'nin Rus tarım ürünlerinin ithalatıyla ilgili tutumunu şaşkınlıkla karşıladıklarını ve hayal kırıklığına uğradıklarını açıkladı.

Rusya Tarım Bakanlığı basın dairesinin konuyla ilgili açıklamasında, Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev’in ifadelerine yer verildi. Açıklamada, "Rusya Tarım Bakanlığı, Türkiye’nin Rus tarım ürünlerinin ithalatıyla ilgili tutumunu şaşkınlıkla ve hayal kırıklığıyla karşılıyor. Türkiye’nin ithalat sınırlamaları, bu ülkeye Rusya’dan buğday, mısır, hububat ve pirinç sevkiyatının tamamen durmasına neden olabilecek" ifadeleri yer aldı.

Açıklama metninde, "Son günlerde, Türk kurum temsilcilerinden ve uzmanlardan Rus tarım ürünlerinin Türkiye’ye sevkiyatlarının kısıtlanması ile ilgili olarak yapılan açıklamalar konusunda Ankara’dan çelişkili bilgiler geliyor. Rusya Tarım Bakanlığı, Türk meslektaşlarının bu tutumuna son derece şaşırdı ve hayal kırıklığına uğradı. Zira son 6 ay içinde her iki taraf, ikili ticari ilişkilerin normalleştirilmesi gerektiğini açıklıyordu" denildi.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.