SAÇAKLIZADE VAKFI, İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN UMUDU OLDU

Eğitimden sosyal projelere, öğrenci burslarından gıda ve giyim yardımlarına kadar birçok projenin altında imzası olan Saçaklızade Vakfı, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi aileleri ve yetimleri unutmadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Haziran 2017 16:49
SAÇAKLIZADE VAKFI, İHTİYAÇ  SAHİPLERİNİN UMUDU OLDU

Her yıl Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan’da da kimsesizlerin kimsesi olan ve vakıf politikasını bu yönde tayin eden Saçaklızade Vakfı, vatandaşlara iftariyelik dağıttı. Bu mübarek ayda günlük 6 bin muhtaca yemek ulaştıran ve yetim çocuk giydirme projesinde 500 çocuğu giydirerek yüzleri gülümseten vakıf, bayrama bu yardımlarla girmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Saçaklızade Vakfı Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Şirikçi, tüm bu proje ile yardımların yanı sıra Abdulhamithan Camii’nde her Salı günü kurdukları Kardeşlik Sofralarında Kahramanmaraşlıları ve Suriyelileri aynı sofrada buluşturduklarını ifade ederek, hayırseverlerin fitre, zekâtlarını kendi elleriyle muhtaç ailelere teslim ettiklerini söyledi.

 

RAMAZAN AYI DOLU DOLU GEÇTİ

 

Şirikçi, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Aşevimizden günlük olarak çıkan 6 bin kişilik yemek muhtaçlara ulaştırıldı. Gıda bankamızdan ailelerimiz ihtiyaçları doğrultusunda gıda ve giyim yardımlarını aldılar. Ramazan ayı başında açıkladığımız 100 yetim çocuğumuzu giydirme projemiz hayırseverlerin ilgisiyle 500 çocuğa kadar çıktı. Müsait olanları bizzat mağazalara götürerek tek tek giydirdik. Abdulhamithan camiinde her Salı kurulan kardeşlik sofralarında vatandaşlarımız Suriyeli kardeşlerini sofralarında ağırladı. Şehrimizin belli noktalarında iftara yetişemeyen vatandaşlarımıza zemzem hurma ve kekten oluşan iftariyeliklerimizi dağıttık. Hayırseverleri fitre ve zekâtlarını kendi ellerinden muhtaç ailelere teslim ettik. Dolu dolu gecen Ramazan ayımızda bağışçılarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun.”

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.