Sağlam ekonomi, sağlam hizmet

Sağlam ekonomi, sağlam hizmet

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
Sağlam ekonomi, sağlam hizmet

Kahramanmaraş’ın önde gelen otomobil plazası olan Marfi Otomotiv, sektörde büyümeye devam ediyor. Marfi Otomotiv Genel Müdürü Melih Sezal, satış oranlarının giderek arttığını söyledi.  Sezal, Bu grafik artışının en mühim sebebinin Ak Parti hükümetinin otomobil sektörüne katkısı olarak değerlendirdi.

Bunun yanı sıra 15 Temmuz’dan sonra gelişen Türkiye ekonomisine de değinen Sezal, Türkiye ekonomisinin yıkılamayacak kadar güçlü olduğunu söyledi. ‘Bir kitapçıkla fırlayan döviz’ vakıasına değinen Sezal, hükümete sahip çıkarak teşekkür etti. 

TÜRKİYE’DE OTOMOBİL SATIŞLARI

Ülkemizde yıllara bağlı olarak ortalama 950 bin ila 1 milyon arasında sıfır üretim otomobil satılmaktadır. Türkiye'de üretim yapan firmalarımızdan bir tanesi olan Tofaş Türk otomobil fabrikaları A.Ş yıllık 430 bin adet otomobili üretmektedir. Ağırlıklı olarak Fiat markasına ürettiği gibi bunun yanı sıra Peugeot, Citröen, Opel gibi firmalara da araç üretmektedir. 430.000 üretimin yaklaşık 120 bin adedi iç piyasada satılmaktadır. 310 bin adedimiz ise ihracat olarak satılmaktadır. İhracat yaptığımız ülkeler başta Avrupa olmak üzere Afrika, Asya ve yeni ortaklığımız Chrysler ile birlikte  Amerika pazarına Türkiye'de ürettiğimiz otomobillerimiz ihraç edilmektedir. Bu da ülkemizde çok büyük bir katma değer anlamına geliyor. Bununla birlikte Tofaş ile gurur duyuyoruz. Bizler de Marfi Otomotiv olarak firmamızın Pazar'daki payını en iyi şekilde sağlamak amacıyla çalışıyoruz. Firmamız müşteri memnuniyeti odaklı çalışır. Bunun meyvelerini de yıllık artan satış grafiklerimiz gösteriyor.

HÜKÜMET YERLİ OTOMOBİLE ÖNEM VERİYOR

Hükümetimiz satış grafiklerini artırmak, trafikteki birçok aracın yenilenmesini sağlamak amacıyla ÖTV istisnası uygulamasını TBMM bütçe plan Komisyonundan geçirerek yasallaştırdı.  Bizlere hizmet veren piyasa taksilerimizden tutun, şehirlerarası otobüs firmalarına ait araçlara kadar yenilenmesi gerekiyor. Devletimiz ise bu yenilenmeden dolayı ödenen ücreti almayarak bu firmalara büyük bir Katkı sağlamaktadır. Satış adetlerimizin artacağı için bizimle birlikte çalışmakta olan diğer yan sanayi üretim firmalarının kapasiteleri dolacak, piyasadaki bizimle iş ortağı olan diğer firmaların iş kapasiteleri dolacak, hem piyasaya yeni araçlar girecek hem de bu araçlarımızın güncel güvenlik sistemleri ile donanımlı olmasından dolayı kaza oranlarımız ciddi oranda düşecektir. Bu da ülkemizin giderleri ve insanlarımızın sağlığı açısından son derece önemlidir. Bu uygulamanın ülkemiz için çok hayırlı olacağına inanıyorum. Hükümetimizin yerli otomobile bakış açısından bu konuyu önemsediğini biliyoruz. Hükümetimize bu yasadan dolayı çok teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

SATIŞ GRAFİKLERİMİZ YÜKSELİYOR

Marfi Otomotiv bölgedeki en genç bayilerden bir tanesidir. Bunu da giderek artan satış adetleri bize gösteriyor. Müşterilerimiz Fiat markasını özlemiş ciddi bir teveccüh var, tercih ediliyoruz. Her gün satış adetlerimizi artırarak hizmet vermeye devam ediyoruz.

TÜRKİYE EKONOMİSİ SAĞLAM
Darbe teşebbüsünden bu yana iki şeyi tespit ettik. Halkımızın gösterdiği demokrasiye bağlılık çok büyük bir fedakârlıktır. Bu hain teşebbüsü engelleyen millettir.
Ekonomik açıdan bakacak olursak Ülkemizin ekonomik yapısıyla ne kadar sağlam olduğunu gördük. Yıllar önce böyle bir hadise yaşandığı zaman doğuracağı ekonomik sonuçlarını düşünmek bile istemiyoruz. En ufak bir kitapçık fırlatıldığında dövizin ne hale geldiğini gördük.  Dövizin hala aşağılara düşen seviyesini görüyoruz. Bu da Otomotiv sektöründeki maliyetler açısından çok önemlidir. İltizam yapmadan sıfır faiz kredi imkânlarımızla satışlarımızı da aynı şekilde ilk günden beri devam ettiriyoruz. Bu da halkımızın güvenini gösteriyor, ekonomimizin sağlamlığını gösteriyor.

YENİ HİZMET BİNASI

Satışlarımızın artmasıyla birlikte serbest potansiyelimiz de yükseldi. Mevcut bulunduğumuz bina içerisinde arz ettiğimiz seviyeyi yakalayamadığımızı görüyoruz. Bunun için şirketimiz yeni bir Plaza inşaatına başlamıştır. Müşterilerimize en son model,  en güvenli ve en uygun fiyatlarla hizmet vermeye devam edeceğiz. Kısa bir süre sonra 2017’nin başlarında yeni tesisimizde müşterilerimizi bekliyor olacağız.

DEVLET MİLLET EL ELE

Fiorino Türkiye'de en çok satılan ticari araçlardan bir tanesidir. Yaklaşık 45 bin lira gibi fiyatı var. Bunun 30 bin lirasını Tofaş sıfır faizle taksitlendirme imkânı sunuyor. Elinde bir aracı olan kimse takasa vererek cebinden para çıkmadan son model 3 yıl garantili bir araçla değiştirebilmektedir. Çok şükür ekonomimizde, hükümetimiz de güçlü. Devlet ile millet el ele, çok güzel günlere ulaşacağız.

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.