Sağlık-Sen Demirci ile devam ediyor

Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Mevcut Başkan Bünyamin Mutlu Demirci, tekrar başkanlığa seçildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ağustos 2018 14:21
Sağlık-Sen Demirci ile devam ediyor

Özel bir otelde düzenlenen olağan genel kurula 162 delege katıldı. Genel Kurula Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili Ahmet Özdemir, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, KSÜ Rektörü Niyazi Can, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek katıldı. Bünyamin Mutlu Demirci, sendikanın Kahramanmaraş şubesine tekrar başkan seçilerek güven tazeledi. Mutlu Demirci kürsüde yaptığı konuşmada sendikanın faaliyetlerinden bahsetti. Demirci; “Yeni Türkiye idealimizi Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu davanın güneşinde yeşerttik” dedi.

ss2-002.jpg

Demirci; “Biliyoruz ki bu genel kurullardaki coşku ve heyecanla çok şeyi değiştirdik. Milletinden kopuk, emeğin gündemine yabancı sendikacılık anlayışını tarihin çöplüğüne hep beraber gönderdik. Yeni Türkiye idealimizi Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu davanın güneşinde yeşerttik. Bu gün de Ülkemiz ve milletimiz üzerinde en kirli oyunların sahnelendiği bir dönemde namerdin oyununu bozmak, ülkemize ve geleceğimize sahip çıkmak için buradayız. İnsanı merkeze alan; adalet, özgürlük ve kardeşlik temelinde büyüyen bir Türkiye için her türlü bedeli göze alarak gecemizi gündüzümüze kattık. Bu yüzden her zaman kendimizi milletimize ve çalışanlarımıza layık olma adına Türkiye’nin dönüşüm yolculuğunun neferleri olarak gördük. Ve Hamdolsun milletimizle birlikte tarihin seyrini değiştirecek adımlar attık. 15 Temmuzda Milletimize ve Milletin İradesine yapılan Hain FETÖ Darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren hep birlikte göğsümüzü vatanımıza siper etmek için sokaklara akın ettik. Sendikamızın kurucusu merhum Mehmet Akif İnan’ında ifade ettiği gibi sendikacılığı çağı kurtarmanın eylemi olarak gördük. İşte bu yüzden ülkemizin bu günlere gelmesinde özgürlükler ve demokrasi mücadelesinde, darbelere karşı dik duruş sergilenmesinde öncülük ettik. Ülkemizin ve Milletimizin geleceği adına bu soylu mücadelede ön saflarda yer aldık. Bizim sendikacılık anlayışımızı birileri kendilerininki ile karıştırmasın Biz salt ücret sendikacılığı yapmıyoruz. Biz Türkiye sevdalıları olarak, geleceğe umutla bakan milletin evlatları olarak, dünya mazlumlarına sahip çıkarak, dik duruşlu bir sendikacılık yapıyoruz” dedi.

s1-025.jpg

“BAŞIMIZ DİK, ALNIMIZ AK OLARAK ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Sağlık-Sen hakkında ‘yandaş’ iddialarına da cevap veren Demirci; “Biz bu ülkeye sahip çıkmaya; başımız dik, alnımız AK bir şekilde devam edeceğiz. Bize 'siz yandaş sendikasınız' diyorlar. Milletin yanında olmak, milletin yanında olanların yanında olmak, mazlum coğrafyalara umut olanların yanında olmak, darbecilere vatan hainlerine meydan okuyanların yanında olmak yandaş olmaksa, evet biz yandaşız. Sonuna kadar yandaş olmaya devam edeceğiz. Türkiye'deki memur sendikacılığını sulandırmaya çalışanlar, küçültmeye çalışanlar bizim dava anlayışımızı, sendikal yaklaşımımızı küçümsemeye çalışanlara rağmen kimin ne dediğine aldırmadan bu davayı omuzlarınızda taşıyarak Kahramanmaraş'ımızda 5 binden fazla sağlık çalışanımızı Sağlık-Sen ailesine dâhil edip, Çalışanlarımıza, ülkemize ve milletimize sahip çıkma noktasında bize en büyük katkıyı verdiğiniz hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ss22.jpg

ÖRNEK BİR SENTEZ OLUŞTURMAYA ÇALIŞTIK

Sendikaların bir hizmet ve değişim aracı olduğu bilinci ile gelişim odaklı çalışmalarını sürdüren Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci geçmiş 4 yılın çalışmalarını şöyle maddeledi;

“Döner sermaye adaletsizlikleri, yıpranma payı, lisans tamamlama, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması gibi önemli konularda eylemler ve basın açıklamaları yaptık.

Mısır, Filistin, Doğu Türkistan, Arakan, Suriye ve BayırBucak’ta yaşanan insanlık dramlarına seyirci kalmadık, eylemler ve basın açıklamaları yaparak zulme tepkimizi içtenlikle ortaya koyduk.

BayırBucak Türkmenlerine bir nebzede olsa destek olmak ve toplumda farkındalık oluşturabilmek adına yardım kampanyaları düzenleyerek üyelerimizin katkılarıyla 1 TIR un yardımı yaptık.

Ülkemizin Suriye’de düzenlemiş olduğu Afrin harekâtına moral ve destek vermek amacıyla Genel Başkanımız, Genel Başkan Yardımcılarımız ve üyelerimizin katılımıyla Gülbaba sınır hattındaki cephede görev yapan Kahraman Mehmetçiklerimiz ve fedakar sağlık çalışanlarımızı ziyaret ettik.

Tüm Bayramlarda sağlık tesislerinde nöbette olan sağlık çalışanlarımızı ziyaret edip bayramlarda yalnız bırakmadık.

Sağlık çalışanlarına karşı işlenmiş olan şiddet olaylarında çalışanlarımızın yanında yer alarak hukuki destek sağladık, protesto eylemleri ve basın açıklamaları yaptık.

Çalışanlarımıza layık oldukları hizmeti en iyi şekilde sunmayı hedefledik. Tüm bunları Sağlık-Sen’e gönül vermiş siz kıymetli dava arkadaşlarımla beraber gerçekleştirdik.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.