Şakalar“‘Evet’le herşey güzel olacak”

Şakalar“‘Evet’le herşey güzel olacak”

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Nisan 2017 15:49
Şakalar“‘Evet’le herşey güzel olacak”

AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar , “Pazar günü gerçekleşecek olan referandumda Ekinözü'nden güçlü bir ‘evet’ çıkaracağımıza inancım tamdır” dedi.

Güçlü ve büyük Türkiye için vatandaşları evet oyu vermeye davet eden Başkan Şakalar   "Söz de karar da milletin. Millet iradesinin üstünlüğüne inananlar her zaman demokrat kimlikleri ile ön plana çıkmışlardır. Cumhuriyete sahip çıkan aziz milletimiz koalisyonların ve cumhurbaşkanı ile başbakan çekişmelerinin bedelini ödemiştir. İstikrarsız yönetimlerin bedelini bir daha bu millet ödemeyecektir, ödememelidir. Millet iradesini ve milleti hakir görenler bugün asılsız yorum ve iddialar ile milletimizi yanıltmaya çalışıyorlar. Anayasa metninde olmayan maddeleri varmış gibi bazen de olmayan maddeleri gündeme getirerek akıl karıştırmaya çalışıyorlar.  Pazar günü milletimiz tek adam, meclis feshediliyor, yargıyı sadece cumhurbaşkanı belirleyecek, Türkiye bölünecek gibi onlarca yalanı çarşaf çarşaf yayınlayanlara sandıkta cevabını verecektir. İstikrarın kıymetini milletimiz biliyor. İstikrarın sürekli ve kesintisiz olması için evet diyerek ülkemizin önünü tamamen açalım. Geleceğin büyük ve güçlü Türkiye'si için tüm hemşehrilerimizi evet oyu vermeye davet ediyorum  

Biz referanduma start verilmeden önce başlamıştık mahalle ziyaretlerimize. O zamanlar biz bile 18 maddenin ne olduğunu bilmiyorduk ama insanlara bildiğimizi anlatıyorduk. Sonrasında Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın yaptığı açıklamalardan sonra halkımızla daha sık bir araya gelmeye başladık.

Muhtarlarımızla birlikte ziyaretlerimizi sıklaştırdık ve halka 18 madde ile ilgili bilgi vermeye başladık. Bu anlamda muhtarlarımıza da teşekkür ederim. Bizimle birlikte görüntü vermekten hiç korkmadılar. Tabi muhtarlar bu konuda çok önemli çünkü onların sözleri son derece kabul görüyor.  Belediye  Başkanımız Nursi Çeleğen , İlçe Başkan Yardımcılarımızla, Belediye Meclis Üyelerimizle  birlikte halkın sorularını cevapladık. Bu çalışmalar kapsamında çok büyük bir tepki ile karşılaşmadık. İnsanlara ‘hayır’ demeyin demedik. Sadece neden ‘evet’ demeleri gerektiğini anlattık. Hiçbir zaman illa ki ‘evet’ diyeceksiniz demedik. İnsanlara saygı duyduk.  Ekinözü'nde 16 Nisan günü halkımızdan beklentimiz yüze 71 oranında oy almak. İlçe başkanı olduğum günden itibaren halkımızla her zaman ilgilendik. Kendi başkanlığım döneminde yapılan seçimleri incelediğim zaman oy oranlarında bir yükselme olduğunu gördüm. Dolayısıyla bu seçimde de başa baş bir sonuç bekliyorum” dedi.

Şakalar "Ülkemizin zenginliğini, refahını huzur ve mutluluğunu sağlamak için, daha fazla iş gücü için, daha fazla özgürlük için, çocuklarımıza, gençlerimize mutlu bir gelecek için, 16 Nisan’da sandığa giderek Cumhurbaşkanlığı Sistemi halk oylamasında oyunuzu kullanın. Koyduğumuz 2023 hedefi ile biz dünyada en iyi 10 ülke arasına gireceğiz. Bu bölgenin Türkiye gibi güçlü bir ülkeye ihtiyacı var. Bu hedeflere ulaşabilmek adına bu oylamada ‘evet’ diyerek anayasamızı ülkemizin hedeflerine uygun bir şekilde değiştirelim" diye konuştu.

16 Nisan’da sandıkta sadece evet ya da hayır sorusunun sorulmayacağını, bu oylamanın bir memleket meselesi olduğunu kaydeden Şakalar, "Pazar günü yapılacak olan halk oylaması bir seçim değil. Karar vereceğimiz şey çok açık, Türkiye’nin yol ayrımında nasıl bir sistem ile yoluna devam etmesi gerektiği. Mevcut sistemde iktidar partisi ne diyorsa meclis bunu yapıyor. Ama yeni sistemde meclis kendi tüzel kişiliği ile her milletvekilinin kanun teklifi verebileceği bir şekle giriyor. Milletvekillerinin gücü artıyor. Bu da milletin gücünün artması demek. İstikrar için güçlü iktidar şart. Eğer bir ülkede istikrar varsa, iki başlılık yoksa, bürokrasi hızlıyla o zaman yabancı yatırımcı da gelir. Bu anlamda önümüzdeki dönem bizler için çok önemli. Pazar günü istikrar için, çocuklarımızın geleceği için, güçlü Türkiye için ‘evet’ diyeceğiz. Bu demokrasi şöleninde tüm  Ekinözü halkını oy kullanmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.