Şampiyonlar Dereköy’de buluştu

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi öncülüğünde Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Şampiyonlar Şalvar Güreş Festivali büyük bir çoşku ve heyecanla gerçekleşti. Dereköy Güreş Sahasında gerçekleşen festiva...

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2017 17:38
Şampiyonlar Dereköy’de buluştu

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi öncülüğünde Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Şampiyonlar Şalvar Güreş Festivali büyük bir çoşku ve heyecanla gerçekleşti. Dereköy Güreş Sahasında gerçekleşen festivale Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Güreş’te Dünya ve Avrupa şampiyonluğu bulunan Şeref Eroğlu, Dünya Şampiyonu Mehmet Kaplan ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Şahin Hopur’un katılımıyla gerçekleşti.

sampiyonlar-derekoy’de-bulustu1.jpg

DULKADİROĞLU BELEDİYESİ HER ALANDA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Dulkadiroğlu Belediyesi olarak Sosyo-Kültürel alanlarda, Spor faaliyetleri ve birçok alanda yatırımlara hız verildiğinin altını çizerek, Dünya Şampiyonu çıkartan Güreş dalında yatırımları hızlandıracağını kaydetti.

Dereköy’ün artık bir cazibe merkezi haline gelmesini amaçladıklarını belirten Başkan Okay, Yeni yatırımlar ile Güreş’in merkezini Dereköy’e taşımak istediklerini belirtti.

sampiyonlar-derekoy’de-bulustu2.jpg

Okay: “Bugün burada Dereköy’ün, Dulkadiroğlu’nun, Kahramanmaraş’ımızın şanına yakışır bir festival izleyeceğiz. Bizler Dulkadiroğlu Belediyesi olarak İmar Faaliyetleri dışında sportif alanlara da ağırlık vererek yatırımlar yapıyoruz. Güreş Kahramanmaraş’ın en önemli spor dallarından bir tanesi Kahramanmaraş’ta da Dulkadiroğlu ilçemizin en önemli sporlarından bir tanesi. Dulkadiroğlu’nda da Dereköy’ün ayrı bir önemi vardır çünkü buradan Dünya şampiyonları yetişmiştir. Bu organizasyonları Güneydoğu’daki terör olayları ve şehrimize gelen şehitlerimiz sonrasında faaliyetlerimize ara vermiştik ama kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bizim hedefimiz b alana her zaman yatırımlar yaparak bu alanı güreş federasyonları ve etkinliklerin merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu organizasyon Kahramanmaraş’ımızın, Dulkadiroğlu’muzun güreşine büyük katkısı olacaktır. Bu çimlerden bu sahalarda güreşen kardeşlerimiz yeni Şeref Eroğlu’ların, Yeni Mehmet Kaplanların, Yeni Mehmet Esencelilerin yetişmesi için üzerimize düşen sorumluluğu sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz. Hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum.”

sampiyonlar-derekoy’de-bulustu3.jpg

3 BİN YILLIK TARİHİMİZ YENİDEN CANLANIYOR

Kahramanmaraş Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Şahin Hopur, Türkiye’de çocukların yıllardan bu yana sürekli yabancı karakterleri idol alarak yetiştiğini ve bunun artık son bulacağını belirterek, Etno Çatısı altında Güreş Federasyonunun artık daha aktif ve faal çalışarak Güreş Sporunun bütün bölgeye yayılacağını söyledi.

sampiyonlar-derekoy’de-bulustu5.jpg

Hopur açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“3 Bin yıllık tarihe sahip olan geleneksel sporlarımız çok uzun bir süredir unutulmuştu. Evlatlarımız Rocky Balboa’ların filmleri ile büyümüştü. Tarihimizin özüne tekrar dönerek, Etno Çatısı altında geleneksel sporlarımıza yeryüzüne çıkartıp Şalvar Güreşlerimizi 5 şehirde yaptık ve gelecek yıllarda bu güreş fedarasyonlarımız 10-15 yere daha yaymayı hedefliyoruz. Seneye konfederasyonlarımızın ve Belediyelerimizin sayesinde büyük başarılara imza atacağız ve güreşleri her yerde yapacağız.”

sampiyonlar-derekoy’de-bulustu4-001.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.