Samsun’da pideye gramaj zammı

Samsun’da pideye gramaj zammı

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mayıs 2017 16:02
Samsun’da pideye gramaj zammı

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, Ramazan’da pidenin fiyatının değişmediğini ancak gramajının 350’den 300’e düşürüldüğünü söyledi.

Ramazan ayında en fazla tüketilen gıda olan Ramazan pidesinin Samsun’da satış fiyatı belli oldu. Fırıncılar Odası Başkanı Yiğit, pideye fiyat olarak değil gram olarak zam yaptıklarını belirtti. Ekmeğe bu sene zam yapmayı düşünmediklerini vurgulayan Yiğit, Ramazan pidesine yapılan zam hakkında açıklamalarda bulundu.
Pideye cüzi oranda zam yaptıklarını ifade eden Yiğit, “Ramazan pidesine yüzde 10 oranında zam yaptık. Geçen seneki Ramazan pidesinin gramını 50 gram küçülttük, fiyatı aynı bıraktık. Geçen sene Ramazan pidesi 350 gramdan oluşuyordu. Susamsız pide 2, susamlı ise 2,5 liradan satılıyordu” dedi.
Samsun’da 2,5 yıldır ekmeğe zam yapmadıklarını belirten Yiğit, “Senelerdir ekmeğe zam yapmamak için mücadele ediyoruz. Samsun’da Ramazan ayında günde ortalama 100 bin adet pide satışı oluyor. Ekmek satışları da yüzde 30 oranında düşüyor. Senelerdir ekmeğe zam yapmamak için mücadele verdiğimiz için bu sene pideye cüzi oranda bir zam yaptık. Bu sene de ekmeğe zam yapmayı düşünmüyoruz” diye konuştu.
Ramazan pidesi bu yıl geçen senekinden daha küçük oranda alıcıya sunulacak.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.