“SANAYİNİN DURGUNLUĞU BÜTÜN SEKTÖRLERİ ETKİLİYOR”

“SANAYİNİN DURGUNLUĞU BÜTÜN SEKTÖRLERİ ETKİLİYOR”

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
“SANAYİNİN DURGUNLUĞU BÜTÜN SEKTÖRLERİ ETKİLİYOR”

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının getirdiği düzenlemelerle ikinci el araçlarda 10 bin kilometre garanti şartı geliyor. Otomotiv sektörünü ve Bakanlığın aldığı karar ile ilgili Diriliş Haber Gazetesine açıklamalarda bulunan ERK Motors işletme sahibi Erkan Pektaş sektörün durgun ilerlediğini ve Bakanlığın getireceği kararda istisnai durumlar gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Yılın ilk ayının durgun geçtiğini ama daha sonra hareketlilikler yaşandığını dile getiren Erkan Pektaş:” Sattığımız aracın parasıyla aynı araçtan almakta güçlük çekiyoruz. Kahramanmaraş’ta sanayinin durgunluğu bütün sektörleri etkiliyor. En çok etkilenen sektör de oluyor.”

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının getireceği düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulunan Erkan Pektaş:” Bu garanti kuralını 2-3 yaşındaki araçlara verebilirsin, ama daha düşük model araçlara nasıl garanti vereceksin. Araç daha önceden servis bakımlı olmayabilir. Araç yaşı itibariyle her türlü sıkıntıyla karşı karşıya kalabilir. Servis garantili arabaya garanti verebilirsin. Bu konuda Bakanlığımızın istisnai durumlar gösterip, yasanın düzenli bakımı yapılan araçlar ile en fazla 5 yaşındaki araçlar için geçerli olması lazım.” dedi.

Garanti kapsamındaki düzenlemelerden önce galericilik sektöründe herkesin yer almasına karşı düzenlemeler yapılmasına değinen Erkan Pektaş daha sonra şunları kaydetti:” Önüne geçilmesi gereken başka meseleler var bunların üstüne çalışma yapılması daha uygun olur. Bir kişiye senede 3 defa araba alıp satma hakkı verildi. Bu vatandaş gidiyor akrabalarının üstüne araba alıp satıyor, kendi üstüne hiç almıyor arabayı. Böyle yaparak bizden çok alım satım yapan vatandaşlar var. Mesleği oto galericilik de değil. Biz burada satacağımız araçların vergilerini ödüyoruz. Devletimize katkı sağlıyoruz. Ama bu vatandaşlar işi kaçak yaptıkları için vergi kapsamına girmiyorlar.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.