Sarmaşıklı ev görenleri büyülüyor

Kahramanmaraş Şazibey Camii karşısında bulunan Müstakil Evi kaplayan sarmaşıklar görenleri hayrete düşüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Eylül 2017 16:19
Sarmaşıklı ev görenleri büyülüyor

Sarmaşıkların doğal büyümesini engelleyemediğini ve eve ayrı bir nostalji kattığını ifade eden Selim Akben, Sarmaşıkların bakımlarını düzenli olarak yaptığını ifade ederek, Sarmaşıkların görünüm açısından büyük bir zenginlik olduğunu ifade etti.

sarmasikli-ev-gorenleri-buyuluyor1.jpg

Akben Anahtar işletmecisi aynı zamanda Sarmaşıkların temelini atan Selim Akben, Sarmaşıkların doğal ortamlarında daha özgür ve büyük oranda geliştiklerini ifade etti. Akben, Sarmaşıkların bu kadar çok yer kaplamasının Sonbaharda yapraklarını dökerken probleme yol açtığını söyledi. Sarmaşıkların 28 yıllık bir tarihe sahip olduğunu belirten Akben, Sarmaşıkların büyük bir göz zevki oluşturduğunu söyledi.

Akben: “Sarmaşıkları 1989 yılında evimin hem Güney tarafına, hem de Güneydoğu tarafına iki adet diktim. Uzun süre bakımıyla ilgilendim, daha sonra kendi haline bıraktım ve şekillenmesini kendi yapıyor. İyi bir gölgelik ve doğal oksijen kaynağıdır. Sadece kışın yapraklarını döktüğünde sorunlara yol açıyor mükemmel bir görüntüye sahip. Sarmaşık büyüdükten sonra bakımları da zorlaşıyor, Ben bu sarmaşığın bakımını yapmak için özel envanterler aldım, Büyük makas ve benzeri aletler ile sarmaşığın bakımını düzenli halde yapıyorum.”

sarmasikli-ev-gorenleri-buyuluyor2.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.