Şaşırtan dolar açıklaması! 6 yıl boyunca...

Morgan Stanley'e göre, dolar, önümüzdeki altı yıl boyunca zayıflama tehditi ile karşı karşıya.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Kasım 2017 13:08
Şaşırtan dolar açıklaması! 6 yıl boyunca...

Morgan Stanley'e göre dolar, daha güçlü bir küresel büyümenin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışları ile gelecek destekten daha ağır basacak olmasıyla altı yıl boyunca zayıflama tehdidi ile karşı karşıya. 

Morgan Stanley'nin Londra merkezli küresel Döviz başstratejisti Hans Redeker, yatırımcıların, büyüme hız kazanırken dolarda gelişen paralar ve euro karşısında kısa pozisyon almaları gerektiğini belirtti. Redeker, doların yen karşısındaki rallisinin ise birinci çeyrekte 117 seviyesinde sona ereceğini bildirdi. 

Singapur'da verdiği röportajda, Redeker, "Dolar, bu yılın Ocak ayında zirveye ulaştı ve önümüzdeki altı yıl boyunca dolarda zayıflama görme ihtimalimiz oldukça yüksek" ve "Doları harekete geçiren unsur faiz beklentilerinden ziyade küresel ekonominin nasıl bir performans gösterdiği ve fonlama için küresel talebin ne olduğu" ifadelerine yer verdi.  

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Eylül ayında iki yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine inmesinden bu yana yüzde 3.8 tırmandı. Gösterge, yine de yıl boyunca yüzde 7'den fazla kaybetti.

 

KAYNAK:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.