Savaş mağduru engelliler konferansı

Savaş mağduru engelliler konferansı

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mayıs 2017 16:23
Savaş mağduru engelliler konferansı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Savaş Mağduru Engelliler Uluslararası İşbirliği Teşkilatı’nca gerçekleştirilen “Savaş Mağduru Engelliler Uluslararası I. Arama Konferansı başladı.

Saffron Otel’de Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü organizasyonu ile başlayan ve iki gün sürecek olan konferans açılış konuşmaları ile başladı. Konferansta ilk konuşmayı Savaş Mağduru Engelliler Uluslararası İşbirliği Teşkilatı Koordinasyon Kurulu ve DEYSAM Başkanı Dr. Aylin Çiftçi yaptı.

Çiftçi konferansta yaptığı konuşmada: “Adı Kahraman olan bir şehirde böylesine anlamlı bir konferansın düzenlenmesi beni fazlasıyla memnun etmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç başta olmak üzere tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada 9 ülkeden 6 temsilci ve 25 sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yer aldığı bir konferans düzenliyoruz. Azerbaycan, Bosna, Suriye, Kanada, İngiltere ve Türkiye olmak üzere 6 ülkeden katılımcılarımız var.

erkoc1.jpg

Dünyanın en önemli gündemi savaş olmasına rağmen, savaş mağdurlarından ve engellilerden hiç bahsedilmemektedir. Bugün biz burada bunu konuşacağız” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, savaş ve kanla beslenen ülkelerin, barıştan ve huzurdan bahsettiklerini ama bu konuda herhangi bir şey yapmadıklarını söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Önal İnaltekin, Azerbaycan Hükümeti Milli Tehlikesizlik Nazırı Genel Müdürü Eldar Samedov, Kanada Parlamentosu Milletvekili ve Suriye Gönüllü Aktivisitler Başkanı Sam Jısrı birer konuşma yaptılar.

Açılış konuşmaları bölümünde son olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, dünyanın en büyük felaketlerinin yaşandığına tanıklık ettiklerini söyledi.

Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “Bulunduğumuz yerden 150 km ileride vahşet yaşanmakta, kadınlar çocuklar bombalara maruz kalmaktadır. Vahşi hayvanların bile yapmayacağı bir vahşet yaşanmaktadır.

Kadim medeniyetimiz her zaman mazlumların sığınağı olmuştur. Cumhuriyetimizin kurulması ile beraber Kafkaslardan, Balkanlardan insanlarımız ülkemize sığınmaya başlamışlardır. Şimdi ise Suriye başta olmak üzere, Irak’ta, Libya’da yaşanan olaylar neticesinde insanlar ülkemize sığınmaktadırlar.  Büyük liderimiz Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki ülkemiz bu insanlara prefabrik şehirlerle bu mazlumlara sahip çıkmaktadır.

erkoc2.jpg

Mazlum insanları katleden, mağdur eden, sakat bırakanları şiddet, nefretle kınıyorum. Bu konferansın bir sonuca ulaşmasını ve güzel sonuçlanmasını temenni ediyor, il dışından gelen tüm konuklarımıza hoş geldiniz diyor hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından konferansa verdiği katlı ve desteklerden dolayı Savaş Mağduru Engelliler Uluslararası İşbirliği Teşkilatı Koordinasyon Kurulu ve DEYSAM Başkanı Dr. Aylin Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a Teşekkür plaketi takdim etti.

Başkan Erkoç ise Savaş Mağduru Engelliler Uluslararası İşbirliği Teşkilatı Koordinasyon Kurulu ve DEYSAM Başkanı Dr. Aylin Çiftçi’ye Maraş işi Bakır Oval Tabak hediye etti.

Açılış konuşmalarını Büyükşehir Belediyesi İşaret Dili Tercümanı İbrahim Latif Aslan’ın işaret dili ile çevirdiği programda aynı zamanda topluca hatıra fotoğrafı çektirildi.

Slayt gösterisinin ardından Savaş Mağduru Engelliler Uluslararası İşbirliği Teşkilatı Kuruluş imza töeni gerçekleştirildi ve protokol konuşmalarına geçildi.

Programın öğleden sonraki bölümünde ise sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin ve diğer ülke temsilcilerinin konferansa ilişkin sunumları gerçekleştiriliyor.

Program yarın sabah 09.00’da başlayıp 15.00’e kadar devam edecek şehir turu ile sona erecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.