Seçim anketinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rekor destek çıktı

Seçim anketinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rekor destek çıktı

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Eylül 2016 09:25
Seçim anketinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rekor destek çıktı

“Yarın Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa oyunuzu Erdoğan’a verir misiniz?” anketine katılanların yüzde 71.15’l “Evet” cevabını verdi.

MAK Danışmanlık, “65'inci Hükümetin İlk Yüz Gün Performansı"na ilişkin bir anket yaptı. 27 Ağustos - 2 Eylül arasında yapılan araştırmada Türkiye genelindeki 2 bin 700 kişiye FETÖ'yle mücadele, Fırat Kalkanı Operasyonu ve ABD'yle ilgili sorular soruldu. Araştırmada, "Yarın Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa oyunuzu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verir misiniz?" sorusuna yüzde 71.15'lik kesim 'Evet' cevabını verdi. Hayır diyenler yüzde 22'de kalırken, yüzde 6.85'li kesim kararsız olduğunu belirtti. Kararsızlar da dağıtıldığında, neredeyse her dört kişiden üçü, Erdoğan'ı desteklediğini ifade etti.

 

MHP'LİLER ERDOĞAN DEDİ

Araştırmaya katılan ve seçimlerde AK Parti'ye oy verdiğini söyleyenlerin tamamına yakını Erdoğan'a yeniden oy vereceğini belirtirken, MHP'li seçmende oranın yüzde 82'yi bulması dikkat çekti. CHP'li seçmenin yüzde 34'ü, HDP'li seçmenin de yüzde 36'sı, "Oyum Erdoğan'a" cevabını verdi. Araştırmanın analizinde, "Bu sonuç, vatandaş nazarında 15 Temmuz öncesi ve sonrasında yaşananlarla yakalanan milli birlik ruhunun yansıması olarak Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkenin sigortası olarak görüldüğüne işaret etmektedir" denildi.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.