Şehit mezarlığı bunu hak etmiyor!

Kahramanmaraş Türkoğlu İlçesi Beyoğlu Mahallesinde bulunan şehit kabirlerinin çevre düzenlemesi olmaması ve yeni mezarların gelişigüzel defnedilmesi sonucu...

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Eylül 2017 10:39
Şehit mezarlığı bunu hak etmiyor!

Kahramanmaraş Türkoğlu İlçesi Beyoğlu Mahallesinde bulunan şehit kabirlerinin çevre düzenlemesi olmaması ve yeni mezarların gelişigüzel defnedilmesi sonucu yetkililerden şehit kabirlerine yönelik yeni çevre düzenlemesi ve şehitlerin kabirlerinin koruma altına alınması bekleniyor.

Anayasa’da belirtilen Şehitler Yönetmeliği 9.Maddesi C bendinde belirtilen ‘ Şehitliğin emniyete alınması maksadıyla çevre emniyet duvarı inşa edilir.’ ibaresi yer almaktadır. Bu ibareye göre Beyoğlu Şehit Kabirlerinin koruma altına alınması ve çevre düzenlemelerinin yapılması büyük önem arz etmektedir.

sehit-mezarligi.jpg

Kahramanmaraş Türkoğlu İlçesi Beyoğlu Mahallesinde toplam 6 şehit kabri bulunuyor. Beyoğlu Mahallesinde toplam 3 mezarlık bulunurken, Şehitlerin üçünün bir mezarlığa, diğer üçünün ise başka bir mezarlığa defnedildiği görülürken Şehitlerin Kabirlerinin çevre düzenlemesinin olmaması görenleri üzüntüye boğuyor.

Beyoğlu Karapınar Mezarlığında bulunan 3 şehit kabrinin çevresindeki bozukluklar ve Mezarlıkta elektrik olmaması ve gelişigüzel mezarlar konulması şehitlerin manevi huzuruna zarar verdiği görülüyor.

sehit-mezarligi1.jpg

ŞEHİT KABİRLERİ ÇEVRE DÜZENLEMESİ BEKLİYOR

Kahramanmaraş Türkoğlu İlçesi Beyoğlu Mahallesi Muhtarı Halil Orçan, Beyoğlu Mahallesinde bulunan şehit cenazelerinin geniş oranda bir çevre düzenlemesine ihtiyacı olduğunu vurgularken, Beyoğlu Karapınar Mezarlığında elektrik olmaması ve zemin sertliği sebebi ile yeni mezarlık yerlerinin açılamadığını kaydetti.

Orçan, Şehit Cenazelerinin ve Genel Mezarlıkların bir düzenlemeye ihtiyacı olduğunu belirtti. Mezarlıklarda plan ve proje olmadığını ve gelişigüzel mezar yerlerinin açıldığını kaydeden Orçan, Yetkililere çağrıda bulundu: ‘Mahallemizin mezarlıklarının düzenlenmesi ve onarımlarının eksikliklerinin tamamlanması gerekiyor.’

sehit-mezarligi2.jpg

Orçan açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Beyoğlu Karapınar Mezarlığında 3 tane şehidimiz bulunuyor. Beyoğlu Mahallesinde toplam 6 şehidimiz var. Şehit Kabirlerimizin kabirleri çevre düzenlemesine ihtiyacı var. Buraların çevre düzenlemesi için daha önce ekipler geldi gerekli ölçüm ve çalışmalar yapıldı ancak tekrar bir geri dönüş sağlanamadı.

Beyoğlu Karapınar Mezarlığına en azından elektrik verilmesi birçok sorunu halledecektir. Burada cenaze yerleri eşilemiyor, elektrik olmadığı için hilti ile yerler deşiliyor. Zemin sert olduğu için ve engebeli olduğu için kepçe ve buna benzer ağır vasıtalar da giremediği için buraya insan gücüyle ve yardımcı makinalar ile mezar yeri açılıyor.

Mezarlıklarda bir plan ve proje yok, gelişigüzel bir mezarlık anlayışı yarın bir gün problem yaratabilir. Şehitlerin içerisinde bulunan mezarlıklar çevre düzenlemesi istiyor. Vatandaş buraya geliyor yol bile yok, Mezarlığın içerisinde bir yol yapılması lazım, yani bu mezarlıkların her türlü çevre düzenlemesine ihtiyacı var.”

sehit-mezarligi3.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.