Şeker işçilerinden eylem! 2 saat fazla mesai için...

Şeker işçilerinden eylem! 2 saat fazla mesai için...

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Nisan 2016 10:45
Şeker işçilerinden eylem! 2 saat fazla mesai için...

Türkiye genelindeki şeker fabrikalarında görev yapan geçici işçilerin kadroya alınmaları ve şeker sektörünün sorunlarının çözümü amacıyla, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (Şeker-İş) Genel Merkezi tarafından alınan 2 saat fazla çalışma eylemine, Elbistan Şeker Fabrikası’nda çalışan işçiler de katılarak, destek verdi. 
Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, “Özelleştirme İdaresi’nin katı tutumundan dolayı ihtiyaç olduğu halde fabrikalara yıllarını vermiş, işinin ehli, uzmanlaşmış 15-20 yıllık geçici işçiler sürekli kadro alamazken, buradaki işler hizmet alımı yoluyla deneyimsiz 3-5 yıllık taşeron işçilerle giderilmeye çalışılmıştır” dedi.
Elbistan Şeker Fabrikası önünde bir araya gelen şeker işçileri, hazırladıkları dev afişin altında toplanarak, 2 saatlik fazla çalışma eylemini ilan ettiler. 1 ay boyunca sürecek olan 2 saatlik fazla çalışma eylemi nedeniyle işçiler fazla ücret talep etmezken, eyleme destek büyük oldu.
Şeker-İş Şube Başkanı İsmail Şahin, alışılagelmiş iş bırakma eylemlerinin aksine, kendilerinin fazla çalışma eylemi yaptıklarını ifade ederek, “Fabrikasında yeterli teknik bilgi ve tecrübeye sahip işçilerin sürekliliğinin sağlanması ile sektörün devamlılığını sağlamak amacıyla bugünden itibaren karar vericileri, siyasi partilerin temsilcilerini, pancar üreticilerini, besicileri, taşıyıcıları, esnafı ve tüm yöre halkını uyarmak ve bilgilendirmek için hiçbir ücret talep etmeden 1 ay boyunca fabrikanın tüm bölümlerinde 2 saat fazla çalışma eylem kararı alınmıştır” diye konuştu.

20160428aw732027_01.jpg

Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Şeker-İş Sendikası, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin startının verildiği 2000 yılından bu güne nitelikli iş gücü sıkıntısıyla baş gösteren taşeronlaşmadan teknolojik yatırımlara kadar yaşanan talihsiz yaklaşımlara dur demek adına geçmişten gelen mücadelesiyle gelecekte yaşanması kuvvetle muhtemel olumsuz gelişmeler karşısında ne gibi önlemlerin alınabileceği noktasında objektif değerlendirmeler ışığında hareket etme kararı almıştır.”

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.