Sektörde birliktelik olması gerekiyor

Kahramanmaraş’ta doğalgaz sektöründe temsilciler arasında birliktelik sıkıntısı olduğunu söyleyen Lider Isı Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Kızıltaş, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Eylül 2018 12:21
Sektörde birliktelik olması gerekiyor

Kurulacak olan bir oda yada dernek ile ayıklanmalar yapılacağını belirten Kızıltaş; “Sektörümüzde temsilciler arasında birliktelik yok. Bir sivil toplum kuruluşumuz yok. Bu durum sektöre zarar veren etkenlerden bir tanesi. Bir oda ya da dernek kurmamız lazım. Bunların içerisinden de yetkisiz proje yapan firmaları ayırt etmek lazım” dedi.

DÖVİZ ARTIŞLARA NEDEN OLDU, YETKİSİZ FİRMALAR SEKTÖRÜ BALTALIYOR

Döviz kurundaki artışların sektöre yansımalarını da aktaran Kızıltaş, yetkisiz firmaların sektörü olumsuz etkilediğini söyledi. Kızıltaş açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi; “Döviz kurundaki fahiş artışlar bizim sektörümüzde yüzde 70’e kadar zamlara neden oldu. Bize gelen zamlar haliyle vatandaşa da yansıdı. Yetkisiz firmalar yetkili firmaların işlerini baltalıyorlar. Bu konuda belediyelerimiz ruhsat verirken yetki sorgulamalı. Belediyelerimize bu konuda büyük iş düşüyor. Bu konuda yaptırımlar uygulansa ayrıştırmalar daha rahat yapılır. Vatandaşların bakımlarını geciktirmemesi lazım. Bakımlar zamanında ve doğru yapıldığı zaman yakıtta yüzde 20’ye kadar tasarruf sağlar. Bu rakamlara uzun vadede baktığımızda vatandaşlarımızın cepleri için büyük avantaj sağlıyor.

Isı yalıtımı olmayan veya eski müstakil evler için ısınma sobasını öneriyoruz. Odun kömür fiyatlarına göre faturalar daha düşük geldiği için bu tarz evlerde soba kullanımını tavsiye ediyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.