SERİNLEMEK İÇİN NEHRE GİREN GENÇ BOĞULDU

Elbistan ilçesinde serinlemek için Ceyhan Nehri’ne giren 17 yaşındaki genç, boğularak hayatını kaybetti. Talihsiz gencin cansız bedeni, Kahramanmaraş’tan gelen dalgıçlar tarafından suda kaybolduktan yaklaşık 3 saat sonra çıkarılabildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ağustos 2015 18:13
SERİNLEMEK İÇİN NEHRE GİREN GENÇ BOĞULDU

20150825aw509145_06.jpg,

Edinilen bilgiye göre, Karaelbistan Mahallesi Çorak mevkiinde arkadaşları ile birlikte Ceyhan Nehri’ne giren 17 yaşındaki İsmail Hakkı Gül, nehirde yüzdüğü sırada bir anda akıntıya kapıldı. Suda çırpınmaya başlayan Gül’ü arkadaşları kıyıda bulunan dal parçası ile kurtarmak istese de başarılı olamadı. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilirken, gencin kaybolduğu alanda vatandaşların bot ve el yordamıyla yaptığı arama çalışmaları ise sonuç vermedi. Boğulma vakası ihbarını alarak bölgeye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'ne ait dalgıç ekibi, talihsiz gencin su üzerinde en son görüldüğü noktadan itibaren nehir tabanını taramaya başladı. Nehirdeki akıntı, sazlık ve yosunlar nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşayan dalgıçlar, yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından İsmail Hakkı Gül’e ulaşmayı başardı. Suya girdiği yerin 30 metre ilerisinde bulunan Gül, sudan çıkarılır çıkarılmaz hazır bekleyen sağlık ekipleri, yaşıyor olma ihtimaline karşılık müdahalede bulundu. Yaklaşık 3 saat boyunca Ceyhan Nehri’nde kalan Gül’ün hayatını kaybettiği belirlendi.
Serinlemek için girdiği nehirde hayatını kaybeden İsmail Hakkı Gül’ün cansız bedeni, savcılık incelemesinin ardından Elbistan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

BABASI 3 YIL ÖNCE GÖÇÜK SONUCU VEFAT ETMİŞ
Ceyhan’ın derin sularında hayatını kaybeden İsmail Hakkı Gül'ün babası İdris Gül’ün 3 yıl önce Sakarya’da inşaat çalışması yaparken göçük altında kaldığı ve hayatını kaybettiği öğrenildi.
Olayı anlatan görgü tanığı arkadaşları ise, “3 arkadaş buraya geldik. Biz biraz daha üst kısımda yüzerken İsmail aşağıda derin olan bölgeye girip çıkmaya başladı. Aşağı doğru çekilince kendimizi kurtarmak için suyun kenarına çıktık. Arkadaşımızı kurtarmak için çabaladık ama bir anda gözden kayboldu. 'Beni kurtarın' diye seslenmesi kulaklarımızda” diye konuştular.
Oğlunun boğulduğu haberini alan anne Halide Gül ise, olayın üzüntüsüyle sinir krizi geçirdi ve Elbistan Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı.

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.