Sertifikalı muhtarlar iş başında

Sertifikalı muhtarlar iş başında

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mart 2017 12:18
Sertifikalı muhtarlar iş başında

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından muhtarlara yönelik yürütülen Millet Akademisi kapsamında eğitime devam eden muhtarlara sertifikaları verildi.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Millet Akademisi Projesi kapsamında eğitim verilen muhtarlara sertifikalar dağıtıldı.

Kültürpark Konferans Salonu’nda düzenlenen programa TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Adnan Alagöz, Muhtarlık İşleri Şube Müdür Muzaffer Türk, Sivil Toplum Kuruluşları Koordinasyon Şube Müdürü Yaşar Kaymak ile muhtarlar katıldı.

Programın açılışında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, muhtarların kendilerinin mesai arkadaşı olduğuna işaret ederek: “Muhtarlarımız bizlerin gözü kulağıdır, elimiz kolumuzdur. Bir gövdenin organları gibidir. Uzağımızdaki temas noktamızdır. Sizlerden rica ediyorum. Mahallelerinizde yaşayan ihtiyaç sahibi insanlar varsa lütfen bizlere bunu bildirin. Mahallelerinizin sıkıntılarını çözmek elbette bizim görevimiz.

s2-007.jpg

Bu projemiz ise Belediye-Muhtar işbirliğine en güzel örnektir. Beraberce bir program dahilinde 2019 yılına kadar görevimizin başındayız ve sizlerle birlikte çalışmaktayız.

Büyükşehir Belediyesi olarak 1700 kilometre sıcak asfalt ve satih kaplama yaptık. Bir diğer ifade ile 17 milyon metrekare. Bu sene sonuna kadar hedefimiz 1300 kilometre daha yol asfaltlamak. Merkez ilçelerimizde belediyelerimiz yoğun çalışıyor ama diğer ilçelerimizde de imkanlar dahilinde büyükşehir belediyesi olarak sıkıntıların giderilmesinde elbirliği ile çalışmaktayız” dedi.

Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğine işaret eden Başkan Erkoç: “Biliyorsunuz ülkemiz şu anda önemli bir süreçten geçiyor. 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması ülkemizde bir dönüm noktası olacak. Şu andaki mevcut parlamenter sistem iyice tıkanmış durumda. Bunun en son örneğini 7 Haziran seçimlerinde gördük.

6 Haziran’da güçlü bir hükümet iktidarda iken, 7 Haziran’da yapılan seçimlerden sonra 8 Haziran’da bir belirsizlik başladı. Eğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu2na hükümeti kurma görevini vermiş olsaydı, şu anda içeride tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’la birlikte hükümet kurulacaktı. Ülkemiz bir facianın eşiğinden döndü.

2019 seçimlerinde aynı facianın yaşanmayacağını kim garanti edebilir.

Yıllardır koalisyon hükümetleri döneminde ülkemiz çok enerji kaybetti, ekonomik gelir kaybetti. Artık kaybetmeye tahammülümüz de yok zamanımızda.

Bakın Amerika’da Salı günü seçim oluyor, Çarşamba günü güçlü bir hükümet kuruluyor. Bizde de aynen böyle olacak.

Mevcut parlamenter sistem değişecek ve yeni sistemde anahtar milletin cebinde olacak. Hükümeti siz kuracaksınız” diye konuştu.

s1-009.jpg

Ağrı Belediyesi ile ortak çalışma başlattıklarına da dikkat çeken Başkan Erkoç: “Geçen gün Ağrı’ya gittik. Biliyorsunuz Ağrı Belediyesi’ne kayyum atandı ve bizim de ortak çalışmamız söylendi. Şehir resmen harap olmuş, hiç hizmet üretilmemiş. Bu milletin parası çar-çur edilmiş. Büyükşehir Belediyesi olarak orada bir takım çalışmalar yapacağız. Bu vatanın her tarafı bizim toprağımız. Nerede ne hizmet eksiği varsa biz bunu yapacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Millet Akademisi’ne katılan tüm muhtarlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Cumhurbaşkanlığı Sistemi üzerine bir konferans vererek sistemi anlattı. Muhtarlardan gelen soruları da cevaplandıran Güvenç, bu sistemin ülkemiz niçin gerekli olduğunu söyledi.

Konferansın sonunda muhtarlara sertifikaları takdim edilerek topluca hatıra fotoğrafı çektirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.