Sigorta acentelerine taban-tavan fiyat uygulaması getirildi

Sigorta acentelerine taban-tavan fiyat uygulaması getirildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mayıs 2017 10:23
Sigorta acentelerine taban-tavan fiyat uygulaması getirildi

1 Nisandan itibaren başlayan sigortalardaki tavan fiyat uygulaması şekilleniyor. Sürücülerin hasar kademelerine göre tavan fiyat belirlenecek ve sigortacılar bu fiyatın üzerinde poliçe kesemeyecek. En düşük fiyatın 430 lira olması tahmin ediliyor. 2017 yılının sonuna kadar sürdürülecek olan uygulamada yüksek fiyattan sigorta yaptıranların ise primleri iade edilecek.

 İntaş Sigorta İşletmesi Ortaklarından Bayram İnce Sigorta şirketlerine getirilen bu yeni uygulama ile şirketlerin büyük zarara uğrayacağını belirterek, Elde edilen primler ile ödenen tazminatlar arasındaki farkın çok uçuk olması şirketleri mağdur ettiğini vurguladı.

İnce, İntaş Sigorta olarak Müşteri Memnuniyeti ve Kaliteli hizmeti ön planda tuttuklarını belirterek, Sigorta sektöründeki güven ortamını sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

İnce:

 “Sigorta işlerinde Önceki gibi artık herkes kendi başına bir fiyat koyamayacak üst ve alt limit tabanı getirildi. Bu alınan karar birçok sigorta şirketlerini zarara uğrattı. Burada elde edilen primlerle ödenen tazminatlar arasında uçurumlar var. Kazalarda, Bedeni hasarlarda tazminat miktarları çok yüksek, Ancak kazadan veya yaralanmadan sonra ödenen tutar için Şirketten haksız olan tarafa rücu hakkı tanınsa şirketlerin omuzlarındaki yük daha da hafifleyecektir diye düşünüyorum.

İntaş Sigorta, Günlük hesap peşinde koşan bir acente değildir. Uzun vadede müşteri memnuniyetini ilke edinen bir şirkettir.  Sigorta sektöründe güven esastır. Vatandaşlarımız sektörün ancak yüzde 10’una hakimdir geriye kalan yüzde 90’a sigortacı hakimdir bunun için müşteri memnuniyetine ön plana alarak insanların güvenini kazanmak bizim şirketimizin en öncelikli hedefidir ve bu hedef doğrultusunda her geçen gün yeni adımlar atarak yolumuzda devam ediyoruz.

Bir kişinin sigorta işletmesi için SEGEM belgesi ve bölüm mezuniyetleri aranıyor. Herkes bir sigorta acentesi açabilir ancak işi bilen insanların hizmet vermesi sektörü daha da güvenilir kılacaktır.

Halkımız yaptırdığı sigortaların ne işe yaradığın bilmiyor. Örneğin Zorunlu deprem sigortaları ve trafik sigortalarının kendilerine ne gibi faydaları sağlayacağını araştırmalı ve ona göre önlemlerini almalıdır.

Asistans hizmet vardır mesela, Kişi anahtarını dışarıda unuttuğu zaman sigorta şirketini aradığında çilingir servisinde yararlanabilme hakkı vardır. Ancak bundan birçoğumuzun haberi yok.  

İşyerlerinin kendilerine güvence altına alacak sigortaları yapmaktan kaçınıyorlar. Ancak bütün maddi gelirlerinin onun üzerinden döndüğünü bilmesine rağmen yarın bir gün bir deprem veya olası bir hasarda başına gelebilecek maddi hasarlar telafisi mümkün olmayabilir.

Sigortayı iyi bilmek aslında bir insanın hayatını garanti altına alması demektir.

Halkımıza buradan sesleniyorum, küçük miktarlarla yaptırılacak olan sigortalar ile yarın birgün olası bir doğal afet veya hırsızlık, soygun gibi durumlarda altından kalkamayacağınız hasarları sigorta şirketleri ödeyebilir ve bu sayede büyük bir yükten kurtulmuş olursunuz. Sigorta yaptırmak hayatınızın bir çok alanını garanti altına almak demektir.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.