SİLAHIMIZ YOKKEN ONLARI YERLE BİR ETTİK; TIPKI 12 ŞUBAT GİBİ

SİLAHIMIZ YOKKEN ONLARI YERLE BİR ETTİK; TIPKI 12 ŞUBAT GİBİ

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
SİLAHIMIZ YOKKEN ONLARI YERLE BİR ETTİK; TIPKI 12 ŞUBAT GİBİ

Kahramanmaraş Yeni şafak, Akit ve Milat gazetelerinin il temsilciliğinin yanı sıra Erkır Medya bünyesinde faaliyet gösteren Maraştan’ın 15 Temmuz özel çalışması okuyuculara ulaştı. Milli iradeye sahip çıkma yolunda dev röportajlar gerçekleştirerek Maraştan, 15 Temmuzu unutmadı unutturmadı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek 15 Temmuz Darbe Girişiminin yıldönümü nedeniyle gazetemize değerlendirmelerde bulundu. 15 Temmuzu millet iradesini ortadan kaldırma çalışması olarak gördüğünü söyleyen Hanefi Mahçiçek; “Milletimiz Türkiye’yi bu felaketin içinden kurtardı ve muazzam bir direniş göstererek iradeyi bırakmadı” dedi.

15 Temmuz Darbe Girişiminin üzerinden bir yıl geçti. Darbe Girişimi bizden neleri götürdü, neler kazandırdı?

Türkiye’ye insan yetiştiriyoruz konsepti içerisinde kendisine yön çizdiğini söyleyenler insan iradesini askıya alacak bir hareket gerçekleştirdiler. Türkiye’ye zarar verecek bir hareketin en ön safında yer alan bir girişim olarak göründü. Bu millet iradesini ortadan kaldırmak istediler. Kendisini hizmet adı altında lanse eden bir yapının ülkemizdeki demokrasiyi ortadan kaldırmak ve gelişmemizi engelleyecek girişimler yaptılar. Hatta bir bölücülük anlayışı izlediler. 15 Temmuz bu ülkeyi yerle bir edebilecek çok kötü bir kalkışmaydı. Ama bu millet tıpkı 12 Şubattaki gibi vatanına sahip çıktı. Ordusu, silahı olmadan ayağa kalkarak onları yerle bir ettik.  Milletimiz sadece iman gücü ile bu şer odaklarına fırsat vermedi. Bu hain yapı değil, millet kazandı.

Türkiye’yi bu felaketin içerisinden kurtaran millet, muazzam bir direniş göstererek iradeyi bırakmadı. Ekonomimizi yerle bir etmek istediler ama onu da başaramadılar, izin vermedik. Bu tarihte başka ülkelerde görülmeyen muazzam bir şey. Peygamber efendimizin övgüsüne layık görülen bir millet bu övgüyü yerde bırakmadı. Dolayısıyla böyle bir büyük başarıyı dünyaya tekrar gösterdik. Millet iradesi tekrar kazandı.

Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca darbeler yaşandı. Ama hiç birinde dönemin lideri halkı meydanlara çağırmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı meydanlara çağırması hakkında neler söylersiniz?

Hangi insan ne kadar insanı arkasından taşıyabilir. İnsanlar sokağa çıkıp bu ülke için bugün ölmüyorsak ne zaman öleceğiz dedi. Halkı ile milleti ile bütünleşmiş bir insanın ne kadar etkisi olduğunu gösterdi. Millet ile gönül köprüsü kurmak çok önemlidir. Cumhurbaşkanımız millet ile gönül köprüsü kurmuştur.  Bu gönül köprüsünü şehitlerimizin mezarında kuran okuyarak, şehit ailelerinin sıkıntılarını dinleyerek, kısaca vatandaşla iç içe olarak başarmıştır. Sadece bir mesaj ile milyonları sokaklara çıkarmış, tankın karşısına durdurmuştur. Bizim halkımız 249 şehide rağmen mücadelesinden vazgeçmemiştir. Bir gece içerisinde o kalkışma yerle bir edilmiştir.

15 Temmuz Darbe Girişimi bizde milli bir ruh oluşturdu. Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala devam ediyor mu? Bunu yeni nesillere nasıl aktarmalıyız?

Bunları yeni nesillere iyi şekilde anlatmalıyız. Bu ülkeye zarar vermek isteyenleri herkes bilmelidir.  Gelecek nesilleri vatanını seven, tek devlet, tek millet diyen nesiller olarak yetiştirmeliyiz. Bu yüzden Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi eğitim alanındaki tüm eksikliklerimizi telafi etmemiz lazım. Onikişubat Belediyesi olarak bu yıl 290 bin öğrenciye ulaştık. Kahramanmaraş bilgiyle buluşuyor projesi kapsamında öğrencilerimize ufak imtihanlar yaptık. Bu imtihanlara 77 bin başvuru oldu. Bu öğrencilerden 2666 tanesi bütün soruları doğru yapmışlar.

Allah bu ülkeye zarar vermek isteyenlere fırsat vermesin, liderimizi başımızdan eksik etmesin.

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.