SOKAKLARI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİLER

Hakkari’de, Suruç olaylarını kınamak amacıyla gösteri yapan kalabalık grup, 5 mahalleyi birbirine kattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Temmuz 2015 11:50
SOKAKLARI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİLER

Akşam saatlerinde Çevreyolu Caddesi, Keklikpınar, Gazi, Kıran ve Yeni mahalle yollarına barikat kurarak slogan atan yüzü maskeli göstericiler, kenti savaş alanına çevirdi. Polisin zırhlı araçlar eşliğinde müdahale ettiği göstericiler, binaların arkasına saklanarak yoldan geçen polis araçlarına molotofkokteyli, taş ve ses bombasıyla saldırdı.

Adliye lojmanlarına havai fişeklerle saldıran göstericilere polis gaz bombasıyla müdahale etti. Şehrin değişik mahallelerinde aşırı gaz kullanımı nedeniyle birçok mahalle sakini zor anlar yaşadı. Gaz bombalarının evlere isabet etmesi sonucu bazı ailelerin evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.

Kıran mahallesinde yola barikat kuran göstericiler, saatlerce polisle çatıştı. Atılan molotofların zırhlı araçlara isabet etmesi kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi. Molotof ve taşlardan kurtulmak için ani manevra yaparken dönüşünü alamayan Akrep adı verilen bir zırhlı araç ise bir evin bahçesindeki ağaca çarparak durdu. Ağacın zırhlı aracın dere yatağına yuvarlanmasına engel olduğu görüldü. Jandarma ekiplerinin beraberinde getirdiği çekiciyle ağaca çarparak duran zırhlı araç çıkartılmaya çalışılırken, bu sırada zırhlı araca arka arkaya molotof atıldı. Çevrede yoğun güvenlik önlemi alınmasının ardından zırhlı araç olay yerinden kaldırıldı. Kazada yaralanan olup olmadığı hakkında bilgi alınamadı.

Atılan gaz bombalarının yüksek gelirim hattına çarpması kameralara yansırken, mahalle bir süre karanlıkta kaldı. Olayda mahalle arasındaki kuru otların yanması ise vatandaşları harekete geçirdi. Mahalle sakinleri, alevlerin evlere sıçramaması için yangına müdahale ederek söndürdü.

Bazı mahalle sakinleri, Suruç olayını ışıkları söndürerek protesto etti. Gece geç saatlere kadar devam eden olaylarda gözaltına alınanların olup olmadığı hakkında net bir bilgi alınamadı. 

KAYNAK: İha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.