Son putları da yıkıldı!

Son putları da yıkıldı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mayıs 2017 11:01
Son putları da yıkıldı!

Ukrayna'da iki yıl önce kabul edilen ve komünizm propagandasının yasaklanmasını ve komünizmle bağlantılı anıtların kaldırılmasını öngören yasayla birlikte, ülke genelindeki Lenin anıtlarının tamamı kaldırılırken, başkent Kiev'de yer alan bir Lenin heykelinin, henüz yıkılmadığı ortaya çıktı.

BELEDİYE EKİPLERİ SON HEYKELİ BULAMAMIŞTI

Segodnya gazetesinin haberine göre, Kiev'in Golosiyevskiy ilçesinde sanayi bölgesinde yer alan bir Lenin anıtının kaldırılması için daha önceden Kiev Belediyesi'nin para tahsis edip anıtın kaldırılması için belediye işçilerini göndermiş olmasına karşılık, işçilerin Lenin anıtını bulamadıkları ve sahte bir tutanakla, Lenin anıtının kaldırıldığını yazdıkları ortaya çıktı.

ANITI BULUP YIKTILAR

Aylar sonra Lenin anıtının hala aynı yerde durduğunun anlaşılması üzerine, Lenin anıtının bulunduğu arsanın sahibi, belediyenin ikinci kez anıtı kaldırmak için ödenek ayırmayı reddetmesi üzerine, anıtı kendi imkanlarıyla kaldırdı.

1494784514-a47dc7.jpg

Ukrayna'da Batı yanlısı kesimler tarafından üç yıl önce gerçekleştirilen ihtilal sırasında başkent Kiev'in merkezinde bulunan Lenin heykeli radikal milliyetçi gruplar tarafından yıkılmış ve bu olay, Kiev'deki ihtilalin radikalleşmesini sağlayan bir dönüm noktası olmuştu.

Son üç yılda Ukrayna'daki üç bin civarındaki Lenin anıtlarının tamamına yakını kaldırılırken, 31 yıl önce dünyanın en büyük çevre fekaletinin yaşandığı ve girişe yasak bölge ilan edilen Çernobil bölgesinde hala Lenin anıtlarının bulunduğu belirtiliyor.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.