Sözleşmeli öğretmenler dikkat! Tarih belli oldu

Sözleşmeli öğretmenler dikkat! Tarih belli oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2017 09:07
Sözleşmeli öğretmenler dikkat! Tarih belli oldu

MEB, sözlü sınavdan 60 ile üzerinde puan alan ve atanamayan adaylar arasından bin 367 ek atama yapacak. Başvurular, 30 Mart-5 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), geçen yıl içerisinde sözleşmeli öğretmenlik için yapılan sözlü sınavdan 60 ile üzerinde puan alan ve atanamayan adaylar arasından bin 367 ek atama yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden "Sözleşmeli öğretmenliğe ek atama" duyurusu yayımlandı.

367 EK ATAMA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Buna göre, geçen yıl sözleşmeli öğretmenliğe başvuruda bulunanlardan KPSSP10 ve KPSSP121 puan türlerine göre sözlü sınava katılan ve sınavdan 60 ile üzerinde puan alan ve atanamayan adaylar arasından bin 367 pozisyona ek atama gerçekleştirilecek.

TARİH BELLİ OLDU! BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Bakanlığın belirlediği 39 farklı alanda, yeniden eğitim kurumu tercihi başvurusu alınacak.

Adaylar eğitim kurumu tercihlerine ilişkin başvurularını 30 Mart-5 Nisan'da "http://mebbis.meb.gov.tr" ve "http://ikgm.meb.gov.tr" adreslerinden yapabilecek.

Başvurular, 5 Nisan Çarşamba günü saat 16.00'da sona erecek.

SÖZLÜ SINAVDAN 60 VE ÜZERİ ALANLAR TERCİH YAPABİLECEK

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecek. Atamalar 7 Nisan'da adayların tercihleri de göz önünde bulundurularak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Adayların puanlarının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğindevamı halinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.