Süleyman Soylu AK Parti'nin oy oranını açıkladı

Süleyman Soylu AK Parti'nin oy oranını açıkladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mart 2017 10:00
Süleyman Soylu AK Parti'nin oy oranını açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,‘eline geçen ankete göre AK Parti’nin oy oranını yüzde 52 olduğunu söyledi.

Referanduma sayılı günler kala son anket sonuçlarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya'da yaptığı açıklamada AK Parti'nin yüzde 52'ye ulaştığını söyledi.

AK PARTİ YÜZDE 52

Yıllardan beri AK Parti'nin siyaseti kutuplaştırdığı iftirası atıldığını belirten Bakan Soylu, "Peki kaçla başladı AK Parti siyasete yüzde 34. Bugün kaç? Son anket elimizde yüzde 52. Son anket, son araştırma. Peki 34'ten 52'ye çıkmak kolay mı? Her 100 TL'nin 70 TL'sini faiz lobisine değil, hastanelerde hizmete, köprülere, yollara, şantiyelere, barajlara. insansız hava aracından Cirit füzesine kadar, Altay tankına kadar. Dünyada 'Benim ülkem Türkiye' diyecek kadar bir hal ortaya koyarsanız oyunuz yüzde 34'ten 52'ye çıkar" dedi.

"KANUNİ SÜLEYMAN'IN TAHTINDA OTURUYORUZ"

Soylu, Türk toplumunun öğretilmiş çaresizliklerin toplumu olmadığını, büyük bir medeniyetin ve anlayışın sahibi olduğunu bildirdi. Bakan Soylu, şunları kaydetti:

"Bizim medeniyetimiz şu an topraklarında bulunduğumuz Mevlana medeniyetidir. Karacaoğlan, Yunus Emre medeniyetidir. Nevzuhur bir millet değiliz ve kimsenin tahtında oturmuyoruz. Biz, Ertuğrul Gazi'nin, Orhan Gazi'nin, Yavuz Sultan Selim'in, Fatih Sultan Mehmet'in ve Kanuni Sultan Süleyman'ın tahtında oturuyoruz. Bizim bir yolculuğumuz var. Bizim sadece 18 maddelik anayasa değişikliği ile ilgili bir iddiamız yok. Bizim dünyaya söyleyecek, hükmedeceğine inandığımız sözümüz var. Kudretli bir Türkiye istiyoruz. Özgür bir Türkiye istiyoruz. Dünyaya sözünü kabul ettirecek bir Türkiye istiyoruz. Bu tezgahların ve oyunların bu ülkede sona ermesini istiyoruz. Bugün fırsattır. Sevgili Konyalılar ve dava arkadaşlarım; bu fırsatı yönettik, yönettik. Yönetemedik, 200-300 yıl sonra gelen nesiller şunu söyleyecektir; yazıklar olsun! Eğer bu fırsatı sağlayabilselerdi, biz bu sistemle karşı karşıya olmasaydık, 20 bin dolar değil 25 bin dolarlık ülkeydik. Bugün arabamızı, uçağımızı üretmiştik. Bugün bize bir takım şeyleri söylemeye çalışanlara karşı, gücümüzü kuvvetimizi masaya koyup Türkiye'nin bu medeniyetinin gücünü kararlılığıyla anlatacak anlayışı ortaya koyardık."

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.