Süleyman Soylu: Görevlendirmeyi biz değil, o anneler yapmıştır

Süleyman Soylu: Görevlendirmeyi biz değil, o anneler yapmıştır

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mart 2017 16:42
Süleyman Soylu: Görevlendirmeyi biz değil, o anneler yapmıştır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, belediyelere görevlendirme yapılmasıyla ilgili, "Bu görevlendirmeyi bizler değil, evlatlarının hasretiyle yanıp tutuşan anneler yapmışlardır." açıklamasında bulundu.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Dışişleri Bakanı Süleyman Soylu, İl Jandarma Komutanlığında göreve yeni başlayan 200 güvenlik korucusu için düzenlenen yemin törenine katıldı.

Törende konuşan Soylu,  terör örgütü PKK'nın ülkenin siyasi istikrarının sorunlu olduğu, koalisyon dönemlerini her zaman fırsat bildiğini ve bir şekilde bugüne kadar varlığını idame ettirdiğini dile getirerek, 2002 yılından sonra kendisini etnik kimlik üzerinden tanımlamaya çalışan bu örgüte karşı hükümetlerin öncelikli politikasının sivil siyaset kanallarını açık tutmak, güçlendirmek, mücadeleyi hukuk içerisinde vermek ve sorunu demokratik yollarla çözümlemek olduğunu aktardı.

BAĞIŞ ADI ALTINDA HARAÇ

İçişleri Bakanı Soylu, görevlendirme yapılan hiçbir belediyenin hizmet kalitesi kıstas alınarak veya göreceli değerlendirmelerle bu uygulamaya tabi tutulmadığını söyledi.

Bu belediyelerin doğrudan terör örgütüyle iltisaklı olduğunun birden fazla belgelendiğini, bu nedenle görevlendirme yapıldığına dikkati çeken Soylu, belediye araçlarıyla terör eylemlerinin yapıldığı, örgüte silah taşındığı, belediye binasında yapılan aramalarda roketatar, havan mermisi, el bombası gibi silahların yakalandığı, belediyelerce alınan erzakların dağa gönderildiği, belediye kayıtlarının şüpheli bir şekilde yok edildiği, çalışanların maaşlarından "bağış" adı altında düzenli para kesildiği, 13 yaşındaki kızların dağa kaçırılmasında doğrudan aracılık edildiğinin birden fazla raporla belgelenen olaylar olduğunu aktardı.

GÖREVLENDİRMEYİ BİZ DEĞİL, ANNELER YAPTI

Soylu, "Diyarbakır Belediyesinin bahçesinde evlatlarının geri verilmesi için çadır kuran annelerin verdiği mesajı bal gibi anlayan malum partinin yöneticileri, günlerce kafalarını çevirip görmezden gelmişler, zorlanınca da o anneleri birilerinin maşası olmakla suçlamak acziyetini göstermişlerdir. Bu belediyelere görevlendirmeyi bizler değil aslında Diyarbakır Belediyesinin bahçesine çadır kuran, evlatlarıyla buluşmak isteyen, onların hasretiyle yanıp tutuşan o anneler yapmışlardır." diye konuştu.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.