SÜREÇ BAŞLADI: SORUNLARI ÇÖZÜCÜ BİR SİSTEM

SÜREÇ BAŞLADI: SORUNLARI ÇÖZÜCÜ BİR SİSTEM

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
SÜREÇ BAŞLADI: SORUNLARI  ÇÖZÜCÜ BİR SİSTEM

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, Başbakan Binali Yıldırım’ın Kahramanmaraş ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Görgel aynı zamanda Anayasa teklifi hakkında da bilgiler verdi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Kahramanmaraş programı ile ilgili Diriliş Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mücahit Dalkara’ya açıklama AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, şu ifadeleri kullandı. “Sayın başbakanımız Kahramanmaraş’a başbakan olduktan sonra ilk defa teşrif edecek. Bizlerde onun heyecanı içinde bekliyoruz. Tüm teşkilatlarımızla beraber Kahramanmaraş’ta Başbakanımızı layıkıyla ağırlayacağız” dedi.

DEV AÇILIŞLAR GERÇEKLEŞECEK

Başbakan Binali Yıldırım’ın Kahramanmaraş ziyaretinde toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleştireceğini belirten Görgel, “Başbakanımız Kahramanmaraş ziyaretinde konteyner kenti ziyaret edecek. Akabinde saat:14:00 demokrasi meydanımızda miting ve toplu açılış temel atma törenleri olacak. Açılışlarımızı yapacak. Temel atma işlemlerimizi gerçekleştirecek” ifadesini kullandı.

DEMOKRASİ MEYDANI DOLUP TAŞSIN

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğinin altını çizen Görgel, “15 Temmuz ciddi bir sıkıntı atlattık. FETÖ terör örgütü tarafından yapılan darbe girişimi hep beraber bütün milletimizle beraber bastırdık. Burada sayın Başbakanımız çok önemli bir rolü var. Bu yüzden bizler Kahramanmaraşlılar olarak Başbakanımızı bağrımıza basacağız. Buradan mutlu bir şekilde göndereceğiz. Temel atma açılış törenimizde mutlaka daha önce 15 Temmuz’da da olduğu gibi büyük bir kalabalık bekliyoruz.

“SORUNLARI ÇÖZÜCÜ BİR SİSTEM”

Anayasa teklifi ile ilgili de bilgiler veren Görgel, “Bilindiği gibi anayasa teklifiyle ilgili süreç resmi anlamda başlamış durumda. Yeni teklif meclise sunulacak. Önceki süreçleri hep takip ettik. Hem partimizin hem Milliyetçi Hareket Partisi’nin üzerlerinde çalıştıkları bir metin vardı. Son aşamaya gelindi, anlaşıldığı takdirde meclisimize sunacaklar. Gördüğüm kadarıyla üzerinde hassasiyetle durulan bugüne kadar yaşadığımız sorunları çözücü, Türkiye’nin kalıbına sığmayan bir sistemden daha ön açıcı bir sistem ön gürülmüş. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’nın rolü yürütmenin başı olarak artık kendisini iyi bir şekilde ifade edecek. Başbakanlık Cumhurbaşkanlığı arasındaki çift başlılığı ortadan kaldırabilecek bir sistem ön görülmüş. Yine seçimle alakalı bir sistem öngörülüyor” dedi.

 

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.