SURİYELİ ÇOCUKLAR OKULLU OLUYOR

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, okul çağındaki Suriyeli sığınmacılar için ders zili çalıyor. 500 dolayında Suriyeli çocuk, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda ders başı yapacak. Sığınmacılar için kayıtlar 1 Eylül 2015 tarihinde başlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ağustos 2015 10:18
SURİYELİ ÇOCUKLAR OKULLU OLUYOR

20150828aw511288_01.jpg

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli sığınmacıların sayısı her geçen gün artıyor. Suriyelilerin barınma, yiyecek ve sağlık sorunları için çözümler üretilirken, eğitim alanında da farklı adımlar atılıyor. Sınır illerinde bulunan Suriyelilerin üniversitelere sınavsız girişleri için çalışmalar sürüyor. 
Öte yandan küçük yaştaki sığınmacılar için Milli Eğitim Müdürlükleri çalışmaya başladı. Sığınmacıların yoğun olduğu yerlerden biri olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, eğitim çağındaki sığınmacılar için İstiklal İlkokulu’nda eğitim verilecek. Ayrıca anaokulu ile birinci sınıf öğrencileri için en yakın devlet okuluna başvuruda bulunulması gerekiyor.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, “İlçemizde Suriyeli sığınmacılar için İstiklal İlkokulu’nda Geçici Eğitim Merkezi açıldı. Geçici Eğitim Merkezi’nde öğleden sonra saat 13.40’ta eğitim-öğretim verilmeye başlanacak” dedi.
Kayıt yaptırabilecekler hakkında bilgi veren Bayazıt, “İlkokulu 2. sınıf ve ortaokul ile lise seviyesindeki öğrenciler Geçici Eğitim Merkezi’ne kayıt yaptırabilecek. Suriyeli sığınmacı vatandaşlar ana sınıfı ve birinci sınıf öğrencileri için kendilerine en yakın devlet okuluna gidebilecek. Kayıtlar 1 Eylül 2015 tarihinde başlayacak. Kayıtlar saat 09.00-12.00 ile 13.00-16.00 arasında yapılabilecek” diye konuştu.
Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Koordinatör olarak görevlendirilen şube müdürü Bekir Dal ise, vatandaşlara uyarıda bulundu. Dal, “Tüm vatandaşlarımız duyarlılık göstererek okul çağındaki Suriyeli vatandaşları Elbistan İstiklal İlkokulu’na yönlendirmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
İstiklal İlkokulu bünyesinde açılacak sınıflar için okula bir koordinatör ile bir de koordinatör yardımcısı atandı. Günde 6 saat ders verilecek olan öğrenciler için 10 sınıf açılabileceği vurgulandı. Geçici Eğitim Merkezi’nde Suriyeli öğretmenler ders verecek.

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.