SURİYELİ MUHACİRLERE YARDIM PAKETLERİ

SURİYELİ MUHACİRLERE YARDIM PAKETLERİ

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Kasım 2016 13:58
SURİYELİ MUHACİRLERE YARDIM PAKETLERİ

Kahramanmaraş İl Müftülüğü Diyanet vakfı şubesince kent merkezindeki bir camide görev yapan Suriyeli öğretmenlere gıda yardımında bulundu.
 

Onikişubat İlçesine bağlı Halil Çavuş Camii İmam hatibi Mehmet Tolukeserin büyük özverisiyle açılan Kuran Kursunda 105 Erkek, 95 Kız öğrenci olmak üzere toplam 200 Suriyeli öğrenci ders görüyor. Suriyeli öğrencilere 7 bayan, 4 erkek öğreticilik yapıyor.

Çadırken ve Suriyelilerin din eğitiminden sorumlu Kahramanmaraş İl Müftülüğü Müftü yardımcısı Bayazıt Kanat’ın koordinatörlüğünde açılan kursta görevli eğitmenlere Türkiye Diyanet vakfı Kahramanmaraş Şubesince gıda paketi yardımında bulunulmuş oldu.

Müftü yardımcısı Bayazıt Kanat, Türkiye Diyanet Vakfı şubesince hazırlanan 11 öğreticiye yapılacak yardımın dağıtımından duydukları mutluluğu dile getirdi.

Halil Çavuş Camii İmam hatibi Mehmet Tolukeser, Camide 200 Suriyelinin kurs gördüğünü belirtti. İmam Tolukeser, yardımlarından dolayı diyanet vakfımıza “teşekkür ediyorum” dedi.

Suriyeliler adına konuşan idareci öğretmen Mustafa Diba da yapılan yardımı şükranla kabul ettiklerinin altını çizdi. Suriyeli Öğretmen Diba; “ Bize kucak açan Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şube Müdürü Emre Taşdemir Suriyeli ailelere en az bir ay yetecek gıda yardımında bulunduklarını belirterek; “Hayırseverlerden Allah razı olsun, onların adına bu dağıtımı yapıyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı olarak, asırlardır aynı coğrafyada birlikte yaşadığımız, siyasi kriz ve iç savaşın mağdur ettiği Suriyeli kardeşlerimizin yardımına koşmak, barınma, beslenme ve sağlık alanındaki insani ihtiyaçlarını gidermek ve yardımcı olmak, hüzünlerini paylaşmak ve acil ihtiyaç duydukları insani malzemeleri ulaştırmak için canla başla çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız aralıksız devam edecek.”

Heyet daha sonra Kurstaki öğrencileri ziyaret edip aldıkları eğitimle ilgili öğreticilerden bilgi aldı. Öğrenciler ise “Teşekkürler Türkiye” sloganıyla uğurladılar.

 

dsc06293.jpgdsc06282.jpg

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :