SÜRÜCÜLER DİKKAT; BAKIM ŞART

SÜRÜCÜLER DİKKAT; BAKIM ŞART

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2017 18:01
SÜRÜCÜLER DİKKAT; BAKIM ŞART

Kahramanmaraş’ta  sanayi esnaflarından Otogaz Ustası Akif Koçak yaz sezonunun  açılmasıyla birlikte vatandaşların araçlarında nelere dikkat etmesi gerektiğine dair Diriliş Haber Gazetesine açıklamalarda bulundu.

28 yıllık meslek tecrübesiyle vatandaşları bilgilendiren Akif Koçak sürücülerin, araçlarının ateşleme sistemi ve hava filtresi bakımlarını yapmalarının önemli olduğunu belirtti. Yakıt ayarlarının 6 ayda bir yapılması ve düzenli takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Akif Koçak:” ateşleme, hava filtresi ve yakıt ayarının yanında aracın suyunun sürekli kontrol edilmesi lazım. Bizim memleketimizde maddi durumu iyi olmayan insanlarımız var. Bu vatandaşlarımızın araçları da eski model araç olduğu için bakımlarını daha sık yapmak gerekiyor. Araçların filtre bakımlarının yılda bir yada 10 bin kilometrede bir yapılması gerekiyor. Vatandaşlarımız bu konuda esnek davranıyorlar, bu esnek davranma sonucu araçta daha ağır hasarlar oluşabiliyor. Daha ağır hasar demek daha çok harcama demek. Bu konuda vatandaşlarımızın en ufak bakımlara kadar destek almaları gerekiyor. Hava şartları ve yol şartları yüzünden aracın gaz ayarlarında değişmeler meydana geliyor. Vatandaşlarımızın bu konuda daha hassas olmaları gerekiyor. Otomatik klima olan araçların da belirli zaman aralığında kontrollerinin yapılması lazım.” dedi.

Araçlara LPG sistemi taktırmanın hiçbir zararı olmadığı gibi ekstra faydaları olduğunu söyleyen Akif Koçak, LPG sistemi ile çalışan aracın daha sessiz olduğu ve benzinin motor içerisine oluşturduğu pisliğin ortadan kalktığının altını çizdi.

Kahramanmaraş sanayisinde yaz sezonunun açıldığını ve ekonomi anlamında canlanmaların başladığını dile getiren Akif Koçak, “sanayi esnafımız kış aylarında ağır bir yükün altından çıktı. Sanayi her yıl olduğu gibi bu yıl da kış aylarında durgun geçti. Girdinin az olduğu ama çıktının  çok olduğu bir sezonu daha geride bıraktık. Yaz sezonuyla birlikte kış aylarındaki açıkların kapanacağına inanıyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.