Taklit ve Tağşiş Yapılan 355 Ürün Kamuoyuna Duyuruldu

Taklit ve Tağşiş Yapılan 355 Ürün Kamuoyuna Duyuruldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Eylül 2016 12:52
Taklit ve Tağşiş Yapılan 355 Ürün Kamuoyuna Duyuruldu

Taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et, süt ürünleri, bal, zeytinyağı ve alkollü içeceğin bulunduğu veya ilaç etken maddesinin ilave edildiği 355 parti ürün kamuoyu ile paylaşıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et, süt ürünleri, bal, zeytinyağı ve alkollü içeceğin bulunduğu veya ilaç etken maddesinin ilave edildiği 355 parti ürün kamuoyuna açıklandı.

İNTERNET SİTESİNDEN AÇIKLANDI

Taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları, Bakanlığın internet sitesinde açıklandı.

69 FİRMA HAKKINDA SUÇ DUYURUSU YAPILDI

Buna göre, Bakanlık, bu yılın ağustos ayı itibarıyla 558 bin 492 gıda denetimi gerçekleştirdi. Bu denetimlerde 8 bin 551 adet idari para cezası uygulandı, 69 firma hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

355 ÜRÜN KAMUOYUNA DUYURULDU

Ayrıca taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen, aralarında et, süt ürünleri, bal, zeytinyağı ve alkollü içeceğin bulunduğu toplam 229 firmaya ait 355 parti ürün Bakanlığın internet sitesinde duyuruldu.

İlk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 586 firmaya ait bin 173 parti ürün tüketicinin bilgisine arz edildi.

 

SADECE İZMİR'DE 2 MİLYON 101 BİN 617 TAKLİT ÜRÜN

Öte yandan İzmir'in Bornova ilçesinde, markaların taklit üretiminin yapıldığı 3 ayrı imalathaneye polis baskın yaparken, toplam 2 milyon 101 bin 617 adet ürün ele geçirildi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.