Taksicinin Dolandırıcılık Davası: Kahramanmaraşlı Depremzededen Fazla Ücret Talebiyle Yargılanıyor!

Kayseri'de depremzededen fazla ücret talep ettiği iddia edilen taksici A.O'nun "dolandırıcılık" suçundan yargılanması başladı. M.A.A, normal ücretin yarısını vererek şikayetçi oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2023 10:25
Taksicinin Dolandırıcılık Davası: Kahramanmaraşlı Depremzededen Fazla Ücret Talebiyle Yargılanıyor!

Bir taksicinin depremzededen fazla ücret talep ettiği iddiasıyla hakkında "dolandırıcılık" suçundan dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.

Olay, Kahramanmaraş merkezli depremlerden 3 gün sonra Kayseri'ye gitmek isteyen afetzede M.A.A. ile taksici A.O. arasında yaşandı. M.A.A, taksiciyle irtibata geçtiğinde A.O'nun kendisinden 11 bin lira talep ettiğini öne sürdü.

Mecbur kalarak taksicinin istediği ücretin 3 bin lirasını Kahramanmaraş'ta, kalanını ise Kayseri'ye ulaştıktan sonra verdiğini belirten M.A.A, yapılan araştırmada aynı güzergahta normal taksi ücretinin 4 bin lira olduğunu öğrendi.

Bunun üzerine Kayseri Adliyesi'ne başvurarak taksiciden şikayetçi oldu. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet üzerine A.O. hakkında 2 Mart'ta soruşturma başlattı ve Kahramanmaraş'taki adli makamlara resmi yazıyla bilgi verdi.

Sanık A.O. mahkemede suçlamaları reddederek, M.A.A. ile 7 bin liraya anlaştığını, fazla ücretin müştekinin kendi isteğiyle hesabına yatırdığını savundu. Duruşmada tutuksuz sanık A.O. hazır bulunurken, müşteki M.A.A. duruşmaya katılmadı. Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.