Tarım arazileri suya doyacak

Tarım arazileri suya doyacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Şubat 2017 17:49
Tarım arazileri suya doyacak

Projenin tamamlanmasıyla 22 bin 500 dekar zirai arazi suya kavuşacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş’ta inşa edilen Sireşanlı Terfi Sulaması 1. Kısım İnşaatı İşi’nin sözleşmesi imzalandı. Proje tamamlandığında 22 bin 500 dekar zirai arazi suya kavuşacak.

Münbit Topraklar Can Suyuna Kavuşuyor

Eylül 2016 tarihinde ihale edilen ve Orta Ceyhan Kartalkaya II. Merhale Projesi kapsamında bulunan Sireşanlı Terfi Sulaması 1. Kısım İnşaatı işinin sözleşmesi 13 Şubat 2017 tarihinde imzalandı.

DSİ tarafından inşa edilecek tesis Kahramanmaraş Pazarcık İlçesi sınırları içerisinde bulunuyor. Su kaynağı Kartalkaya Barajı olan proje tamamlandığında Kartalkaya Barajı dip savağından alınan sulama suyu ile 22 bin 500 dekar zirai arazi can suyuna kavuşarak basınçlı borulu şebeke sistemi ile sulanacak.

Proje kapsamında çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Sireşanlı Terfi Sulaması 1. Kısım işini hizmete aldığımızda milli ekonomiye yılda 13 milyon TL katkı ve 5 bin 800 kişiye de istihdam imkanı sağlayacağız” dedi.

t1-002.jpg

 

 “Kahramanmaraş İçin Önemli Bir Projeyi Daha Hayata Geçirdik”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kahramanmaraş için önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerini kaydederek “Bakanlığıma bağlı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve bizim de hizmete aldığımız baraj ve sulama tesisleri ile münbit topraklarımızı modern sulama sistemlerine kavuşturuyoruz, topraklarımıza bereket katıyoruz. Ayrıca, yöre halkının refahına katkıda bulanan tesislerle ürün çeşitliliğini artırıyoruz böylece çiftçilerimizin de yüzünü güldürüyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.