Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" kursiyerleri sertifikalarını aldı

Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" kursiyerleri sertifikalarını aldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2017 16:05
Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" kursiyerleri sertifikalarını aldı

Afşin'de, Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında 201 çiftçiye sertifika verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı,  Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve  Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünce yürütülen Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında  Afşin'de, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Ziraat Odası işbirliğinde verilen meyve ağaçlarında budama, bitki zararlıları ile mücadele, sulama, meyve ağaçlarında gübreleme, arıcılık, ve süt sığırı yetiştiriciliği kursları sona erdi.

Eğitimlerini tamamlayan 201 kursiyere sertifikaları  Hükümet Konağı Konferans Salonunda düzenlenen törenle verildi.

Afşin Kaymakamı Ali  Edip Budan, törende yaptığı konuşmada, kurslara katılan çiftçilerin tarım ekonomisine daha çok katkıda bulunacağını belirtti.

Projesi kapsamında açılan kurslara katılan çiftçilerin, tarımı artık daha bilinçli, çağın gereğine göre yapacaklarına işaret eden Budan, şunları söyledi: 

"Biz bugüne kadar tarımı atadan, deden görme usullerle uyguladık. Son zamanlarda devlet ekonomimizin gelişmesiyle yapılan yatırımlar, tarımsal sulamaların artırılması özellikle hayvancılık alanında daha sağlam ırkların ülkemizde yaygınlaşmasıyla tarımdan elde edilen gelirlerde artmaya başladı. Devletimiz kurslalar, teşviklerle üzerine düşen görevi yapmakta, vatandaşın da üzerine düşen görev bu işi daha bilinçli, eğitimli bir şekilde yapmasıdır. Kursa katılarak sertifika almaya kazanan tüm çiftçilerimizi tebrik ediyorum."

Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü  İhsan Emiralioğlu ise  Afşin'in tarım ve hayvancılık potansiyeli açısından  Kahramanmaraş'ın en önemli ilçelerinden biri olduğunu ifade etti.

İl genelindeki çiftçilerin eğitim faaliyetlerinden yararlanması için ellerinde gelen gayreti gösterdiklerini dile getiren Emiralioğlu, "Temel hedefimiz bütün çiftçilerimizi bütün üreticilerimize uğraştıkları işle alakalı eğitim vermek onları sertifikalandırmak. Eskiden olduğumuz gibi köylere gidip 1-2 saatlik programlarımız olduğu gibi şimdi daha çok disiplinli belli bir program dahilinde aynı öğrencilere ders verir gibi kurslarımız gerçekleşiyor." diye konuştu.

İŞKUR  Kahramanmaraş İl Müdürü  Ali Yüce de tarımın ve üretimin bilinçli yapılmasını önemsediklerini belirterek, "Tarımın bilinçli yapılması hem kaliteli hem sağlıklı, doğal üretimi açısından çok nemli." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.