Tavrımız net çocuk işçi istemiyoruz!

Kahramanmaraş Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanı Mehmet Kaba 24 Kasım Cuma günü saat 14:00’de Demokrasi meydanında ‘’Kadın ve Çocuk İşçiler konulu resim sergisi düzenleyeceklerini açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Kasım 2017 13:45
Tavrımız net çocuk işçi istemiyoruz!

Kahramanmaraş Ülkücü İşçiler Derneği olarak ‘’Kadın ve Çocuk İşçiler’in yaşadığı sorunlara farkındalık oluşturmak için etkili bir çalışmaya yapmayı amaçladıklarını dile getiren Kahramanmaraş Ülkücü İşçiler İl Başkanı Mehmet Kaba ‘’Kamu kurum ve kuruluşları dahil olmak üzere tüm halkımızı sergimizi gezmeye davet ediyoruz.’’ dedi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ülkücü İşçiler Derneği Kahramanmaraş İl Başkanı Mehmet Kaba “Okulda ve parkta olması gereken çocukların işçi olarak çalıştırılmasını istemiyoruz. Çok vahim bir durumdur ki Son 4 yılda 260 yavrumuz 2016 yılında ise 56 yavrumuzu iş kazalarından dolayı kaybettik. Bu yük onlara büyük, Okula gitmek yerine çalışmak zorunda bırakılan çocuklarımızın iş kazasıyla hayatlarını kaybetmesini istemiyoruz. Tavrımız net çocuk işçi istemiyoruz” dedi .

KADIN İŞÇİLERE DUYARLI OLALIM!

Ev Ekonomisine katkı sağlamak için çalışmak zorunda kalan kadın işçilere karşı da duyarlı olunmasının gerektiğini belirten Kaba, “Sigortasız çalışan analarımızın bacılarımızın haklarının korunması ve hayat standartlarının yükseltilmesi gerekiyor. İşverenlerin ve farkındalık oluşturabildiğimiz her bireyin vicdanına dokunmak amacıyla hazırlanan resim sergisinde dinimizin emaneti kadınlarımızın zorlu yaşam koşullarında ev ekonomisine katkıda bulunmayı amaçlayan kadınlarımızın gerekli çalışmalar yapılarak yasalarla ve devlet eli ile korumasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Ülkücü İşçiler Derneği Kahramanmaraş İl Başkanı Mehmet Kaba, açılacak olan sergiye tüm Kahramanmaraş halkını davet etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.