Tek partili iktidarın avantajını yaşıyoruz

İzomir Yapı Malzemeleri Yönetim Kurulu Başkanı, Dulkadiroğlu Belediye Meclis Üyesi Zafer Yaşar “Bugün ülkemiz ve ekonomimiz halen ayakta ve biz işimizin başında isek, tek partili iktidarın avantajlarını yaşıyoruz demektir” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ocak 2018 17:13
Tek partili iktidarın avantajını yaşıyoruz

2017 yılı ekonomi anlamında nasıl geçti? Bu konuda neler söylemek istersiniz?

15 temmuz sürecinden sonra ekonomide sıkıntılı günler oldu. Genel anlamda baktığımızda bütün bu sorunlara rağmen ülkemizde üretim devam etti. Büyük firmalar daha çok üretim yaptılar ve büyümeye gittiler. Tabanda bir güven ve bekle-gör taktiği uygulaması olduğu için taban kısma bu yansımadı. Sonuç itibariyle baktığımızda durumumuza şükrediyoruz. Daha önceki krizler geldiğinde ülkemiz bu krizlere çok dayanıksızdı. Ülkemiz ekonomisinin sağlam olduğunu gördük. Ekonomik depremlere rağmen ülke ayakta ve işimizin başında çalışıyoruz. Sonuç itibari ile yılın iyi geçtiğini düşünüyoruz. Hükümetin ekonomi politikası ve ekonomik istikrar ayakta kalmamızı sağladı. Bugün ülkemiz ve ekonomimiz halen ayakta ve biz işimizin başında isek, tek partili iktidarın avantajlarını yaşıyoruz demektir.

Kahramanmaraş’ta inşaat sektörü tercih edilen bir sektör oldu mu genişleme veya daralma oldu mu?

Alınan ruhsat sayısına baktığımızda sektörde herhangi bir gerileme olmadı. Parasal döngüde biraz sıkıntı vardı. Daha önce yatırım amaçlı alınan daireler ve dükkanlar bu yıl alınmadı. Hatta fiyatlarda düşüş bile yaşandı. Büyümenin tabana yansımaması ile alakalı bir durum. Yatırıma girmeyenler oldu. bu nedenle nakit döngüsünde sıkıntılar oldu. 2017 yılı inşaatçılar için zor bir yıl oldu. Ciddi anlamda maliyet artışları oldu. Bu artışlar konut fiyatlarına yansımadı. Bu nedenle inşaatçılar için zor bir yıl geçti. Ülkenin global ekonomisinin yıkılmaması için herkes işinin başında.

2018 yılından ne gibi beklentileriniz var? Yeni yıldan öngörüleriniz neler?

Türkiye düşmanları yuvalarına çekildiğinde bizim ekonomimizin karşısında durabilecek hiçbir güç yok. Ülkemiz üzerindeki eller çekildiğinde her şey daha da güzel olacak ancak, görünen o ki düşmanlarımız hiç boş durmuyor. 2018 yılında ülkenin ekonomisine, halkına, milli değerlerine saldırılar devam edecek gibi duruyor. Yeni yılda ayakta kalacağımıza ve üretime devam edeceğimize inanıyorum. Yeni yılda bütün yatırımcılarımızın ayaklarını yorganlarına göre uzatmalarını tavsiye ediyorum.

2018 yılında inşaat sektörü nasıl geçer? Fiyatlarda değişiklik olacak mı?

Kahramanmaraş’ta daire stoğu bitmek üzere. Daire üreten iş adamlarımızın yüzde 40 daha maliyetli daire ürettiklerini biliyoruz. 2018 yılında dairelerde yüzde 30’a varan artışlarla daire satılacak. Bu yüzden şu anda daire almak daha mantıklı diyebiliriz.

Kaynak:Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.