Terörist İsrail, uluslararası mahkemelerde yargılanmalı

Terörist İsrail, uluslararası mahkemelerde yargılanmalı

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2017 12:19
Terörist İsrail, uluslararası mahkemelerde yargılanmalı

Siyonist İsrail’e ait savaş uçakları ve topçu birliklerinin Gazze’de bazı bölgelere saldırı düzenlemesine tepkiler yükseliyor. Filistinli araştırmacı Dr. Muin Naim, Türkiye’yi ve STK’ları uluslararası mahkemelerde işgal devleti İsrail’in yargılanması için harekete geçmeye davet ederken, Ortadoğu Uzmanı Gazeteci Turan Kışlakçı, “İsrail, Trump’ın nabzını ölçmek için Gazze’ye saldırdı. İslam dünyası, Filistin sorununa acil çözüm bulmalı” diye konuştu.

 İsrail’in önceki gece savunmasız Gazze halkının üzerine uçak ve toplarla saldırı düzenlemesine tepkiler yükseliyor. Gazetemize konuşan araştırmacılar İsrail’in saldırılarına karşı uluslararası mahkemelerin devreye girmesini istedi.

“İŞGAL DEVLETİ İSRAİL’İN AMACI HEDEF SAPTIRMAK”

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun iç siyasette sıkıştığını ve bu sıkışıklığın dışarı çıkartma amacıyla Gazze’ye saldırdığını söyleyen Filistinli araştırmacı Dr. Muin Naim, “İngiltere’nin açık bir şekilde verdiği destekten İsrail cesaret bulmuştur. İşgal devleti İsrail, önceki gün çıkardığı bir yasayla Filistinlilerin ellerinden alınan topraklarını yasalaştırdı. İsrail, Gazze’ye saldırarak bu yasadışı girişime karşı dünyanın gözünü uzaklaştırmak, hedef saptırmak istiyor” dedi. Dr. Naim, “Dünyanın birçok siyasetçisi, İsrail’in Filistin’i işgali ve zulmünün dünyaya anlatılması gerektiğini söylüyor. Türkiye’de bu yönde söylemler ve tepkiler dile getiriliyor. Filistin’deki insanlık dışı olaylar dikkatlerden kaçtığı; İsrail gündemden düştüğü sürece Siyonist katiller aynı zulme, aynı işgale devam eder. İsrail zulmünü ve işgalini dünyaya haykırırken İsrail’e karşı yaptırımlarında uygulanması gerekiyor. Türkiye ve İslam dünyasındaki STK’ların,  İsrail’in uluslararası mahkemelerde yargılanması sürecini ivedilikle başlatması gerekiyor” diye konuştu.

“SALDIRILARIN AMACI TRUMP’IN NABZINI ÖLÇMEK İÇİN…”

ABD’nin devlet başkanı değişikliğinin ardından sistemli olarak İsrail’in Filistin’e saldırdığına dikkat çeken Ortadoğu Uzmanı Gazeteci Turan Kışlakçı ise, “İsrail’in Gazze saldırısını bir başlangıç olarak görüyorum. İsrail Amerika’nın devlet başkanı değişiminden kısa bir süre sonrasında yeni gelen başkanın nabzını ölçmek için Gazze’ye saldırıda bulunur. İsrail, ABD Başkanı Trump’ı ölçmek için önceki gece Gazze’ye saldırmıştır” dedi.  

Siyonist İsrail’in Filistin’i işgalinin ardından 100 yıl geçtiğini ve bu süre içinde İslam dünyasının bir sorun bulamadığını hatırlatan Gazeteci Kışlakçı, “İslam dünyasının bu yıl Filistin’e yönelik bir çözüm bulması gerekiyor. Karşımızda bilinçli fakat hadım edilmiş bir Müslüman toplum var. İslam dünyası, Filistin’e yönelik bir çözüm üretmelidir” şeklinde konuştu.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.