Ticaretin kalbi Pekeller AVM’de atıyor

Pekeller Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Pekel, Kahramanmaraş Ekonomisinin her geçen gün iyiye gittiğini belirterek, yatırımlara ara vermeden devam ettiklerini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Kasım 2020 12:41
Ticaretin kalbi Pekeller AVM’de atıyor

Fatih Pekel Açık hesap sisteminde alışveriş yapanların memnun olduklarını söyledi. Aynı zamanda bu sistem ile alışverişte Pekeller Alışveriş Merkezi’nin Kahramanmaraş’ta önde gelen firmalardan olduğunu belirtti. 12 Şubat’ta Büyük Bir Kampanya’ya imza atacaklarını belirten Pekel, Birçok firmanın ürünlerini zararına dahi olsa tanıtım amaçlı satacaklarını ve vatandaşların Pekel Avm’yi gelip görmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Pekel konuşmasında şunları kaydetti: 

“Biz Pekel Avm olarak sıfırdan başladık diyebiliriz. Sakarya Mahallesinde bir esnaf olarak Babamın başlattığı bu işi kendi evlatları olarak büyütüp bugünlere getirdik. Hedefimiz dürüst ticaret yapmak, helalinden ticaret yapmak. Hırsı olmayan bir kişiliğim var, insandaki hırs doğru yola sürüklemekten çok yanlış yöne sürükleyebiliyor.

Ülkemizde geçmişten gelen sıkıntılardan kurtulmak için bir bedel ödenmesi gerekiyor. Ülkemize yapışmış olan bazı asalakları temizlemek için hükümetimizin bir şeyler yapması lazım. Bu içerideki hainlerin ani hareketle yaptığı darbe girişimi milletimizin iradesiyle önlendi. Hükümetimizde bu yapılara gereken cevabı normal seyrinde olsaydı eğer 50 senede yapamayacağı icraatları şu anda OHAL ile hemen yapabiliyor. Bizler esnaf ve firma olarak bunların sıkıntılarını çektik.

Biz gene hedeflerimize az çok ulaştık, bizim gibi açık hesap çalışan firmaların en büyük hedefleri müşteri kitlelerini elinden geldiğince artırmak bizim de şuandaki amacımız elimizdeki kitleyi artırmak.

12 Şubat’ta Kahramanmaraş’ımıza yeni kampanyalar ile merhaba diyeceğiz. Birçok firmanın ürünlerini çok uygun fiyata satıyoruz ve satmaya devam edeceğiz.

Elimizden geldiği kadar ürünleri uygun satmaya çalışıyoruz. Bazı ürünleri zararına bile satıyoruz, müşterilerimiz bizim kampanyalarımıza ilgi gösterirlerse ne dediğimi daha net anlayacaklardır. Biz çıktığımız bu yolda müşteri memnuniyetini ön planda tutmak kaydıyla böyle bir işe imza attık. Hedefimiz Tüm Kahramanmaraş’ı Pekeller Ticaret Avm’de buluşturmak.

Bizim iş hedeflerimiz arasında yaptığımız işi düzgün ve temiz yapmak hedefi vardır. Müteahhitlerin yaptığı ayrı bağımsız ve Devletimizin yaptığı inşaatlar ve Sakarya’ya yapılan yeni yatırımlar ile Kahramanmaraş’ın Doğusu canlandığında daha büyük potansiyel bekliyoruz.

Esnaflarımız ne kadar çok dükkan açarlarsa açsınlar, Dükkana müşteri girmedikten sonra bir anlam ifade etmiyor. Biz böyle bir AVM açarken biraz tedirginlik yaşadık, ancak biz kendi mahallemizde yeni bir mağaza açtığımız için ve belli başlı bir müşteri kitlesiyle burayı açtığımız için fazla bir zorluk yaşamadık.

Mağaza açma tarihlerimiz Kahramanmaraş’ın problemli yıllarına denk geldi, Toplam 18 eleman ile hizmet veriyoruz. Biz ekonomi paketlerinin açıklandığı paketleri medyadan duyuyoruz. Geçmişte bir teşvikten yararlandık, on kişi üzerinde sigorta teşvikinden yararlandık, ancak şu anda pek yararlanamıyoruz. Biz her zaman teşviği dara düştüğümüz anda kullanmayı düşünüyoruz. Bence bu görüş yanlış teşvikleri problemi olmayanlar ve işini büyütmek isteyenlerin kullanması lazım. Teşviği düşünen insan ödemeyi zorluk çeken insanları düşünüyoruz. Teşvik şartları çok ağır vatandaşa anlatıldığı gibi değil, medyada vatandaşa anlatıldığı gibi değil çok prosedürlü olduğu için faydalanıyoruz. Evrak işlerini daha azaltarak veya vatandaşı bilinçlendirerek teşvik paketlerinin sunulması gerekiyor.

Yaptığımız işi çok iyi bildiğimize inanıyorum. Bizim sektörümüzdeki ürünlerimizden almak isteyen insanlar mağazamızı gezsinler görsünler ondan sonra tercih yapsınlar. Bizim avantajımız yüzde yüz yerli esnafıyız, ben her zaman ticari anlamda milliyetçiliği seven bir insanım. Bakkal kültürünü destekleyen ve yerel mağazalardan alışveriş yapmayı destekleyen bir insanım. Biz şehrin yerlisi ve yerli işletmecileri olarak yerli üreticimize ve tüketicimize sahip çıkmamız gerekiyor.”                  

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.