Torunlarının eğitimi için başbakandan inek istedi

Torunlarının eğitimi için başbakandan inek istedi

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mart 2017 13:01
Torunlarının eğitimi için başbakandan inek istedi

Torunlarının eğitimi için Başbakan Binali Yıldırım’dan inek talep eden Kahramanmaraşlı Hatice Teyze’nin isteği, Başbakanlık’tan gelen talimat ile Onikişubat Belediyesi tarafından yerine getirildi.

Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesine bağlı Selimiye Mahallesi’nde yaşayan, 7 torun ninesi Hatice Topaktaş, Başbakan Binali Yıldırım’dan torunlarının eğitimi için inek talep etti. Başbakan Yıldırım’ın toplu açılış töreni için geldiği Kahramanmaraş’ta bu talebini not yazarak Başbakan’a ileten Hatice Topaktaş, bugün dileğine kavuştu.

Başbakanlık’tan gelen talimat ile Hatice Teyze’nin isteğini yerine getiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Topaktaş’ın istediği ineği alarak, bugün kendisine teslim etti. Aldığı hediye ile büyük mutluluk yaşayan Topaktaş, “Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun” dedi.

inek.jpg

Torunlarının eğitimine katkı sunmak için bu talepte bulunduğunu kaydeden Topaktaş, “Başbakanımız mitinge gelmişti. Mitingde onu görmeyi çok istiyordum ve bayrak sallıyordum. İnsanlar notlarını başbakanımıza iletiyorlardı. Ben de bir kağıda ‘torunlarımı okutmak için bir inek istiyorum’ diyerek not yazdım. Dün gelen haberle de çok mutlu oldum. Yine söylüyorum Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan ve Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Ne kadar teşekkür etsem azdır” dedi.

Belediye Başkanı Mahçiçek ise ortaya çıkan güzel tablonun ülkenin geldiği noktayı göstermesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi. “Bir vatandaş Başbakanla iletişim kuruyor ve bu talep yerine getiriliyor. Bu gerçekten çok önemli bir şey” diyen Başkan Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Dün Başbakanımızın özel kaleminden aradılar. Kahramanmaraş’tan bir hanımefendi Başbakanımıza ulaşmış. Torunlarının eğitimi için ilave kaynağa ihtiyacı olduğunu belirtmiş ve kendisinden, onların eğitimine katkı sağlanması için bir inek hediye edilmesini istemiş. Dün de Sayın Başkanımızın özel kaleminden bize ulaştılar. Bu hanımefendiyle irtibat kurmamızı, ihtiyacı olan bu hediyeyi onlara takdim etmemizi istediler. Biz de hemen süratle o talimatı aldıktan sonra, işin gereğini yerine getirdik. Bu sabah itibariyle de hediyemizi aldık, Selimiye mahallemizdeki Hatice Topaktaş hanımefendi kardeşimize takdim ettik. Aslında çok önemli bir gösterge bu. Bu ülkenin Başbakanı ile çok rahat diyalog kurulduğunu, çok rahat ulaşılabildiğini göstermesi bakımından çok güzel bir örnek bu. Yani bir hanımefendi Başbakana ulaşıyor, ona isteğini, dileğini, meramını anlatıyor ve onun talebi sayın Başbakanımız tarafından çok kısa sürede karşılanması için talimatlandırılıyoruz. Yani bu iktidarın, bir Başbakanın vatandaşlarımızla çok yakın olarak irtibat halinde olduğunun bir göstergesi bu. Dolayısıyla bugün sabahleyin çok güzel bir hayır işi yaptık. Güzel bir netice aldık. Dua aldık. Bu dua hem sayın Başbakanımıza, hem hükümetimize hem de bizedir inşallah.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.