Trafik görevlileri aranıyor

Trafik görevlileri aranıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ekim 2016 08:38
Trafik görevlileri aranıyor

Emniyet Müdürlüğü trafik güvenliğinde çalışmak üzere alımlar yapılacağını duyurdu. Bu konuda Fahri Trafik Müfettişliği müessesesi kuruldu.

 

Emniyeti trafik güvenliğine katkıda bulunmak, denetim hizmetlerinde görevli personele yardımcı olmak, sürücülere her zaman ve her yerde denetlendikleri duygusunu yerleştirmek, vatandaşların doğrudan denetimini sağlamak amacıyla gönüllülük esasına dayalı olarak kurulan Fahri Trafik Müfettişliği müessesesine belirtilen şartlara uygun olan kişiler alınacak. 

İşte Emniyetten yapılan açıklama;

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun Ek-6'ncı maddesiyle; “Trafik güvenliğine katkıda bulunmak, denetim hizmetlerinde görevli personele yardımcı olmak, sürücülere her zaman ve her yerde denetlendikleri duygusunu yerleştirmek, vatandaşlarımızın doğrudan denetimini sağlamak amacıyla gönüllülük esasına dayalı olarak Fahri Trafik Müfettişliği müessesesi kurulmuş, Fahri Trafik Müfettişleri Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile görev, yetki ve sorumlulukları belirlenmiştir. Aşağıda belirtilen şartlara haiz gönüllüler 21.10.2016 günü mesai bitimine kadar istenen belgelerle birlikte Trafik Tescil Ve Denetleme Şube Müdürlüğümüze Fahri Trafik Müfettişliği başvurusunu yapabilecektir.

FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ OLMAK İSTEYEN KİŞİLERDE ARANACAK ŞARTLAR  

a) Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,

b) En az kırk yaşında olmak,

c) Yüksekokul mezunu olmak,

d) En az on yıllık sürücü belgesine sahip olmak,

e) Asli kusurlu olarak ölümlü ve yaralamalı trafik kazasına sebebiyet vermemiş olmak,

f) Müracaat tarihinden geriye doğru toplam 5 yıl içerisinde, hakkında 100 ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgelerinin geri alınmamış olması,

g) Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak,

h) Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlara, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlarda fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.  

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

- 2 Adet vesikalık fotoğraf - İkametgah Belgesi ve Sabıka Kaydı - Sürücü Belgesi ve öğrenim durumunu gösterir belge - Dilekçe (Valilik Makamına hitaben)

 

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.